Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.02.2008.

18:28

DK: Nemačka i Švedska u 1/4 finalu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pored Rusije, koja je savladala Srbiju, sa 3:2, plasman u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa u nedelju su obezbedile i reprezentacije Nemačke i Švedske. Dan ranije, prolaz u sledeću rundu ostvarile su i selekcije Francuske, SAD-a, Češke, Argentine i Španije. Četvrtfinalni dueli zakazani su za april.

Najuzbudljivije bilo je u duelu Švedske i Izraela, koji je odlučen tek u petom meču. Odlučujući bod za Šveđane osvojio je Jonas Bjorkman, pobedom nad Harelom Levijem, 152. na ATP listi, sa 3:1, po setovima 0:6, 6:4, 6:4, 7:6. Domaćin je bio u prednosti od 2:1 pred poslednji dan takmičenja, ali su Šveđani preokrenuli, preko Bjorkmana i, pre toga, Johansona, koji je savladao Dudija Selu sa 3:0.

Filip Kolšrajber doneo je Nemačkoj odlučujuću pobedu u duelu sa Korejom. Nemački broj 2 savladao je 44. igrača na ATP listi Hjung-Tajk Lija, sa 3:1, po setovima 6:0, 4:6, 6:1, 7:6 i tako, u odsustvu Tomija Hasa, predvodio Nemce do četvrtfinala, pošto je učestvovao u svim pobedama u duelu sa Korejom.

Svi ostali dueli odlučeni su još u subotu, nakon mečeva u dublu.

Španija je povela sa nedostižnih 3:0 u Peruu, zahvaljujući pobedama Almagra, Robreda i dubla Lopez – Verdasko. Francuska je, u sastavu Gaske, Conga, Lodra i Klemon, lako izašla na kraj sa Rumunijom, 5:0. Selekcija Sjedinjenih Država je, predvođena Rodikom i Blejkom, slavila u Austriji, sa 4:1, dok su Argentina, u duelu sa Britanijom, i Češka, u susretu sa Belgijom, takođe imale 3:0 nakon subotnjeg dubla.

Parovi četvrtfinala, 11. – 13. april:

Rusija - Češka
Francuska - SAD
Španija - Nemačka
Argentina - Švedska

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve