Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.02.2008.

17:24

Đoković: "Nisam mogao da izdržim"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da nije imao snage da završi meč sa Rusom Nikolajem Davidenkom da ne bi rizikovao zdravlje. Pobeda Davidenka donela je Rusiji plasman u drugo kolo Dejvis kupa. "Pre početka meča sam se dobro osećao, ali sam znao da postoji mogućnost da neću izdržati. Želeo sam da se borim, ali sam u toku meča shvatio da nemam dovoljno energije. Odlučio sam da stanem, jer nisam želeo da se igram zdravljem", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

"Sâm sam doneo odluku da igram, jer sam želeo da ostvarim pobedu za Srbiju i da omogućim Viktoru Troickom da igra za pobedu u meču, a sâm sam odlučio i da predam. Shvatio sam da više ne mogu i da bi nastavkom meča mogao ozbiljno da ugrozim zdravlje", rekao je Đoković.

Đoković je meč predao pri vođstvu od 2:1 u setovima (6:4, 6:3, 4:6).

"Ne kajem se što sam zaigrao, jer sam to učinio sa pravim ciljem, da pomognem svojoj zemlji. Sve, ipak, ima granice i morao sam da prekinem", rekao je treći teniser sveta.

Đoković je na kraju dodao i da ne odustaje od namere da u budućnosti sa reprezentacijom Srbije ostvari značajniji rezultat u Dejvis kupu.

"Ovo je samo jedan neuspeh, a imaćemo još mnogo prilika za uspehe u Dejvis kupu. Sada nije bio trenutak, a i dobili smo najtežeg protivnika na žrebu... Nema veze, ostaćemo braća", rekao je Đoković, koji se ranije novinarima izvinio što će zbog iscrpljenosti i lošeg zdravstvenog stanja propustiti konferenciju za novinare.

Đoković je, ipak, morao da se vrati iz hotela u koji je otišao odmah po završetku meča, jer je Teniskom savezu Srbije zaprećeno kaznom od 10.000 dolara, ako se on ne pojavi na konferenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve