Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.02.2008.

14:09

Đoković predao meč Davidenku

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Najbolji teniser Srbije Novak Đokovič predao je meč Nikolaju Davidenku pri vođstvu od 2:1 u setovima. Novak je igrao veoma dobro u prva dva seta koje je dobio sa 6:4, 6:3 i odlično krenuo i u trećem setu kada je poveo sa 3:0 u gemovima. Međutim, vidljivo je bilo da je sve iscrpljeniji i nervozniji. Taj set Davidenko je preokrenuo u svoju korist, posle čega Novak nije mogao da nastavi meč.

Prvo je servirao Đoković i osvojio prvi poen na meču. Osvojio je prvi gem bez izgubljenog poena, a tako je bilo i kod servisa Davidenka.

Prvu brejk šansu imao je Davidenko na servis Novaka u trećem gemu, ali je nije iskoristio. Novak je svoju priliku propustio u šestom gemu. Pri rezulatu 5:4 Novak je na servis Davidenka imao dve set lopte, drugu iskoristio i poveo sa 1:0 u setovima.

Odmah na početku drugog seta brejk pravi Davidenko, međutim Novak odmah vraća za 1:1. Đoković je prekinuo niz brejkova osvojivši svoj servis, ali je odmah zatim ponovo, treći put zaredom oduzeo servis protivniku, i poveo sa 3:1. Na svoj servis je povećao razliku na 4:1 . Pri rezulatu 5:3 Davidenko je imao nekoliko prilika da napravi brejk, ali je Novak zadržao koncentarciju i doveo Srbiju u vođstvo 2:0 u setovima.

Odmah na početku trećeg seta Novak pravi novi brejk i posle svog servisa dolazi do 2:0. Novu priliku za brejk Novak je imao u trećem gemu i iskoristio ju je za 3:0. Našem teniseru malo je opala koncentracija u četvrtom gemu i ispustio je priliku da dođe do ogromne prednosti od četiri seta. U petom gemu Nole je imao brejk šansu, ali se Davidenko odbranio i odmah zatim bio u prilici za brejk. Šesti gem je bio maratonski, pun preokreta, Rus je mučio našeg tenisera promenama ritma, ali je Novak poveo sa 4:2.

Đoković se sve više zamarao i Davidenko je uspeo da vrati brejk i izjednači na 4:4. Odmah zatim Rus je osvojio naredna dva gema i smanjio na 2:1.

Kada se očekivao početak četvrtog gema Novak je prišao klupi Rusije i čestitao Davidenku.

Rusija u četvrtfinalu igra sa selekcijom Češke. Plej of se igra u septembru. Učestvuje 16 timova. Osam zemalja koje su izgubile u prvom kolu svetske grupe i 8 pobednika zonskih kvalifikacija (4 iz evroafričke, 2 iz američke i 2 iz azijsko-australijske zone). Žreb je u maju. Na osnovu rang liste Dejvi kupa 8 timova će biti nosioci u žrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

196 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve