Nova vest
Tenis

Subota, 09.02.2008.

21:38

Pariz: Savaj i Čakvetadze u finalu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mađarica Agneš Savaj i Ruskinja Ana Čakvetdze sastaće se u finalu WTA turnira u Parizu. Savaj je savladala Ruskinju Jelenu Dementijevu, sa 2:1, po setovima, 6:3, 1:6, 7:5, dok je Čakvetadze u drugom polufinalu bila bolja od Francuskinje Marion Bartoli, takođe u tri seta, 2:6, 6:2, 6:0.

19-godišnja Savaj, sedmi nosilac u Parizu, boriće se za treću titulu u karijeri nakon pobede nad četvrtim nosiocem iz Rusije, iako je Dementijeva u jednom trenutku bila na dobrom putu da izbori finale. Nakon gubitka prvog seta, Ruskinja se vratila u igru osvojivši sledeći sa lakih 6:1, da bi u odlučujućem setu povela sa 3:1. Ipak, Savaj je uzvratila brejk pri servisu Dementijeve kod 5:4 i vezala tri gema za konačnu pobedu.

Sa druge strane, glavni favorit, Ana Čakvetadze, takođe je obezbedila finale nakon preokreta. Bartoli je vodila sa 1:0, nakon osvajanja prvog seta sa 6:2. Međutim, Francuskinja se očigledno mučila sa povredom, pa je potpuno pala u nastavku meča, osvojivši samo dva gema do kraja. Čakvetadze će u nedelju igrati za sedmu titulu u karijeri.

Turnir u Parizu igra se za nagradni fond od 600,000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve