Nova vest
Tenis

Subota, 09.02.2008.

19:53

DK: Pobede SAD-a, Argentine i Češke

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle dva meča u singlovima i duela u dublovima, u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa plasirale su se selekcije SAD-a, Argentine i Češke. Američki dubl Bob i Majk Brajan pobedio je u subotu u Beču Austrijance Julijana Noula i Jirgena Melcera sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:2) i tako braniocu titule doneo plasman u četvrtinale Dejvis kupa.

SAD su ovom pobedom došle do nedostižnih 3:0 i u četvrtfinalu u aprilu igraće sa pobednikom meča Rumunija - Francuska. Početne singlove dobili su juče Endi Rodik i Džejms Blejk protiv Melcera, odnosno Štefana Kubeka.

I reprezentacija Argentine plasirala se u četvrtfinale, pošto je u Buenos Ajresu povela protiv Velike Britanije sa 3:0. Pobedonosni poen Argentincima doneo je dubl David Nalbandijan/Hoze Akasuso, koji je pobedio Džejmija Mareja i Rosa Hačinsa sa 3:0, po setovima 6:2, 7:6, 6:0.

"Morali smo danas da pobedimo i mislim da smo odigrali zaista dobro, osim pred kraj drugog seta", rekao je Nalbandijan posle meča.

Prvi poen za Argentinu osvojio je David Nalbandijan koji je savladao debitanta u Dejvis kupu Džejmija Bejkera, a zatim je Augustin Kaljeri bio bolji od Aleksa Bogdanovića. Reprezentacija Argentine u četvrtfinalu igraće protiv pobednika duela izmedju Švedske i Izraela.

Češka je u Ostravi povela sa nedostižnih 3:0 protiv Belgije. Trijumf Česima doneo je dubl Radek Stepanek/Tomas Berdih, koji je savladao Kristofa Fligena i Olivijea Rohusa sa 3:2, po setovima 6:7, 7:6, 7:5, 5:7, 6:4.

"Veoma nam je drago što smo već danas uspeli da stignemo do pobede, iako je bio veoma težak meč", rekao je Stepanek posle meča.

Prvi poen Češkoj u petak je doneo Berdih pobedom nad Fligenom, dok je drugi bod za domaćina osvojio Radek Stepanek trijumfom nad Stivom Darsisom.

Pobednik ovog duela igraće protiv boljeg iz meča Rusija - Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve