Nova vest
Tenis

Petak, 08.02.2008.

16:01

Zimonjić: "Nije lako ovako igrati"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Teniski reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić izjavio je u Moskvi da je njegovoj ekipi vrlo teško da na meču sa Rusijom u osmini finala Dejvis kupa pruži svoj maksimum, pošto je zbog bolesti i povreda značajno oslabljena. Najbolji srpski teniseri u singlu Novak Djoković i Janko Tipsarević nisu danas mogli da nastupe na početku meča sa Rusijom, pa je Zimonjić, 689. igrač sveta, igrao protiv Mihaila Južnjog, koji je trenutno osmi na ATP listi. Južnji je duel dobio sa 3:1.

"Nije lako igrati u ovakvim situacijama, posebno zato što smo oslabljeni neigranjem Djokovića i Tipsarevića, koji imaju veliku ulogu u našem timu. I ja sam juče ceo dan imao temperaturu. Nismo, ipak, imali izbora. Odluka da Djoković ne nastupi nije bila taktičke prirode", rekao je Zimonjić na konferenciji za novinare.

Zimonjić je, ipak, ocenio da će reprezentacija Srbije imati šanse da pobedi Rusiju čak i ako posle prvog dana takmičenja bude gubila sa 0:2.

"Ako se Novak oporavi i uspe da sutra sa mnom odigra dubl, a ostane mu snage i za prvi singl u nedelju, onda bismo možda mogli da u odlučujući meč udjemo sa rezultatom 2:2. Janko će sutra ići na novo snimanje noge i možda se i on oporavi do nedelje", naveo je.

Ruske novinare je zanimalno otkud toliko zdravstevnih problema u srpskoj ekipi, a neki su čak u šali insinuirali da su se reprezentativci Srbije provodili po Moskvi.

"Voleo bih da smo izlazili, ali ponašali smo se profesionalno. Možda bih ja vas to trebalo da pitam, pošto smo u Moskvu došli spremni", našalio se i šampion Otvorenog prvenstva Australije u mešovitom dublu.

"Dolazimo iz Australije, gde je 30 stepeni toplije. Promenili smo nekoliko vremenskih zona i normalno je da imunitet oslabi. Sve je to sport, ali moramo da izvučemo maksimum i pronadjemo načina da prevazidjemo sve pehove i probleme", dodao je Zimonjić.

Srpski teniser, uprkos jučerašnjoj groznici, nije razočarao u duelu sa Južnjim, a prvi set je čak i dobio sa ubedljivih 6:2. Zimonjić je i u drugom imao svoje šanse, ali u osmom gemu, kada je gubio sa 2:4, nije iskoristio čak četiri brejk lopte.

"Ne igram često singl, ali sam pokušao da od početka pritisnem Mišu, koji je imao problema pri servisu, dok sam ja bio u ritmu. Drugi set je prelomio meč, pošto zbog groznice nisam bio 100 odsto spreman što je uzelo danak. Dao sam sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno", istakao je Zimonjić.

Južnji je rekao da nije razočaran što nije igrao protiv Djokovića i dodao da je mnogo bolje voditi sa 1:0, nego gubiti sa istim rezultatom.

"Ne kažem da bih sigurno izgubio od Djokovića, ali bih u teoriji imao manje šanse. Djoković bi, da je zdrav, izašao na teren da pobedi. Sigurno me se nije uplašio", rekao je Južnji, ali je dodao i da je bio zbunjen kada je čuo da će igrati protiv Zimonjića.

"Bio sam vrlo nervozan na početku, jer sam se celu nedelju spremao za Djokovića, a 40 minuta pre početka meča sam saznao da ću igrati protiv Zimonjića, pa nije bilo lako prilagoditi se. Znao sam, ipak, da sam kvalitetniji", ocenio je Južnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve