Nova vest
Tenis

Četvrtak, 07.02.2008.

15:25

DK: Optimizam u taboru Srbije

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Bez obzira što Janko Tipsarević neće igrati na startu prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa zbog stomačnih problema, optimizam u taboru teniske reprezentacije Srbije je i dalje prisutan pošto selektor Bogdan Obradović smatra da će Viktor Troicki biti adekvatna zamena.

"Žao nam je što Janko nije u mogućnosti da igra već prvog dana. Učinićemo sve da ga osposobimo do nedelje, ali i Viktor je veoma kvalitetan igrač čija forma ide uzlaznom putanjom. Ja sam optimista jer znam da imamo jak tim, sposoban da se suprotstavi svakom", istakao je posle žreba Obradović.

Troicki, kojem se iznenada ukazala šansa da debituje u Dejvis kupu, veruje da će trema koju ima pozitivno uticati na njega i da će pružiti dostojan otpor Nikolaju Davidenku:

"Do sada sam samo jednom sedeo na klupi u Dejvis kupu. Sada izlazim na teren sa tremom, ali pozitivnom. Na raznim turnirima već sam igrao protiv velikih igrača, tako da nemam poseban respekt prema njima. Pogotovo sada kada igram za svoju zemlju", rekao je Troicki.

Prvi adut naše reprezentacije Novak Đoković smatra da je neigranje Tipsarevića na startu hendikep, ali da ne postoji ni jedan razlog za isticanje bele zastave:

"Boli činjenica što Janko neće biti u stanju da nam pomogne. Rusi imaju jaku reprezentaciju koja je prošle godine igrala u finalu, a pretprošle osvojila "salataru" što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Ali, razlogu za predaju nema", zaključio je Đoković.

Slično misli i predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović koji je posle žreba istakao:

"Evidentno je da nam je po kvalitetu mesto u Svetskoj grupi. Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i Viktor Troicki mogu svakome da se suprotstave i svakoga da pobede", rekao je Živojinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve