Nova vest
Tenis

Utorak, 05.02.2008.

11:39

Ana i Jelena gostuju u Hrvatskoj!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolje teniserke Srbije igraće u gostima sa Hrvatskom, u plej-ofu za plasman u Svetsku grupu II Kupa federacija. Meč će se igrati u Hrvatskoj 26. i 27. aprila, a pobednik će biti poznat posle pet mečeva – četiri u singlu i poslednjeg u dublu. Vrsta podloge biće određena naknadno, a pravo izbora imaće Hrvatice.

Hrvatska je završila u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi II nakon poraza na gostovanju od Japana, sa 4:1. Jedinu pobedu Hrvatskoj u tom duelu donela je vodeća teniserka te zemlje, Jelena Kostanić-Tošić, nad Aikom Nakamurom - 2:1, po setovima 6:3, 3:6 i 6:3. Tošićeva je, međutim, dan kasnije izgubila od najbolje japanske teniserke Akiko Morigami sa 6:1, 6:2.

Jelena Kostanić-Tošić nalazi se na 139. poziciji na WTA listi. Hrvatski reket broj 2, Nika Ožegović je na 149. mestu, a u Japanu su igrale i Ana Vrljić (264), odnosno Petra Martić, koja nije rangirana na WTA listi.

Karolina Šprem (208. na WTA listi) nije igrala u Japanu zbog oporavka od povrede.

U ostalim mečevima plej-ofa sastaće se:

Belgija – Kolumbija
Austrija – Švajcarska
Slovačka – Uzbekistan

U plej-ofu za popunu Prve svetske grupe Fed kupa istog vikenda igraće:

Italija – Ukrajina
Japan – Francuska
Argentina – Nemačka
Izrael – Češka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve