Nova vest
Tenis

Subota, 02.02.2008.

20:17

Vraneš: "Hvala Ani i Jeleni"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš zahvalio se Ani Ivanović i Jeleni Janković, jer su podneli najveći teret u mečevima za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B. Srbija je pobedila Holandiju sa 2:0 u završnici turnira u Budimpešti.

"Ne treba da zaboravimo da su imale težak mesec u Australiji i da su sada nadljudskim naporima uspele da se plasiraju u plej of. Nadam se da ćemo u aprilu uspeti da prodjemo u Svetsku grupu", rekao je Vraneš na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, sve ostale teniserke imale su više vremena da se pripremaju za Fed kup, a u Budimpessti im je "bila životna prilika da igraju protiv Ane i Jelene". Ivanovićeva je ocenila da su ona i Jelena igrale daleko od nivoa na kome su bile na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Stvarno nije bilo lako igrati protiv teniserki koje nemaju šta da izgube. Zaista sam srećna što smo uspeli da prodjemo", rekla je Ivanovićeva.

Ona je dodala da se forma tempira za gren slem turnire i da je normalo da posle toga dodje do pada.

"Odigrale smo rutinski ove mečeve u Budimpešti i sada idemo na zaslužen odmor. Vraćam se danas kuchi, želim da budem neko vreme sa porodicom", rekla je Ivanovićeva.

Jankovićeva je dodala da će prvo da poseti svog fizioterapeuta, jer želi da igra tenis, a ne da se muči na terenu, a da zatim putuje u SAD.

Na pitanje, koga bi izabrale za narednog protivnika u Fed kupu, Jankovićeva je odgovorila:

"Mi želimo da osvojimo Fed kup, a ne razmišljamo o protivniku u plej ofu".

"Fed kup je stvarno specifično takmičenje. Veći je pritisak, drugačiji osećaj, drugačija pravila navijanja. Nije važno sa kim ćemo igrati, samo da igramo kod kuće", dodala je Ivanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve