Nova vest
Tenis

Subota, 02.02.2008.

11:52

Fed kup: Srbija - Holandija 2:0

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolje srpske teniserke plasirale su se u plej-of za popunu B svetske grupe Fed kupa. Posle dva meča Srbija je obezbedila trijumf nad Holandijom pobedama u singl duelima.

Prvu pobedu našem timu u Budimpešti donela je Ana Ivanović, u još jednom iscrpljujućem meču. Ona je sa 2:1 – po setovima 6:2, 3:6, 6:3 savladala malo poznatu Holanđanku Rene Rajnhard.

Prvi set u potpunosti je pripao svetskoj igračici broj dva, u kome je sa dovoljno uložene energije uspela da dođe do vođstva od 1:0 uz samo dva izgubljena gema. U drugom setu viđena je totalno drugačija slika. 594. teniserka na svetu, ušla je bez respekta igrajući vrlo agresivno, gotovo na ivici, što joj se isplatilo, pa je na kraju stiglo do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu Ivanovićeva je smanjila broj grešaka, dala gas, napravila brejk u osmom gemu i sigurnom igrom privela meč kraju.

U drugom duelu Jelena Janković je savladala Aranču Rus, 463. igračicu na WTA listi i pobednicu juniorskog Australijan Opena ove godine sa 2:0 - po setovima 6:2, 7:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve