Nova vest
Tenis

Petak, 01.02.2008.

19:54

Gonsales napreduje u Vinja del Maru

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Fernando Gonsales je na pravom putu da osvoji treću titulu na Muvistar openu u Vinja del Maru. Šampion iz 2002. i 2004. godine, kao i finalista iz 2005. stigao je do četvrtfinala pobedom nad Dijegom Hartfildom iz Argentine sa 2:0 – po setovima 6:3, 6:4. On će za plasman u finale igrati protiv još jednog Argentinca Karlosa Berloka.

Pošto je savladao Čileanca Pola Kapdevilju za 74 minuta u prvom kolu, Gonsalesu je bilo potrebno 68 da bi izbacio Hartfilda. On je dobio 21 od poslednja 24 meča na šljaci.

Berlok se plasirao u četvrtfinale pobedom nad braniteljom titule Luisom Hornom iz Perua sa 7:6, 3:6, 7:6. Horna, koji prošle godine nije izgubio set, nije imao odgovor na odličan servis Berloka koji je imao čak 12 as udaraca. Berlok juri svoju prvu titulu, a drugi put za redom je stigao do četvrtfinala turnira koji se igra na šljaci.

Sedmi nosilac Argentinac Hose Akasuso koji je pobedio 2006. godine u četvrtfinalu igraće protiv Pabla Kuevasa iz Urugvaja. Plasman u četvrtfinale obezbedili su još i Argentinci Huan Pablo Brežicki i Huan Monako, Španac Santjago Ventura i Fabio Fonjini iz Italije.

Pobedniku turnira u Vinja del Maru pripašće 73.500 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve