Nova vest
Tenis

Petak, 01.02.2008.

18:52

Srbija-Rumunija 2:1, tuča na dublu!

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković pobedile su Moniku Nikolesku i Soranu Kirsteu u dublu rezultatom 2:1 po setovima 2:6, 7:6 (7:3), 7:6 (7:2) i tako izborile plasman u polufinale prve grupe Evroafričke zone Fed kupa. Visoki funkcioner Teniskog saveza Rumunije Ilije Nstase potukao se sa obezebeđenjem pored terena tokom meča dubloba između Srbije i Rumunije.

Incident je izbio u trenutku kada su Ana Ivanović i Jelena Janković izborile brejk loptu pri prezultatu 4:3 za našu reprezentaciju u drugom setu. Meč je nastavljen iako je tuča i dalje trajala.

Nastase je krenuo prema sudijskoj stolici i boksu gde su sedeli roditelji srpskih teniserki, predsednik TSS Slobodan Živojinović. Obezbeđenje je reagovalo i tada je nastala tuča. Umešale su se još dve osobe iz rumunskog boksa, ali je sve ubrzo završeno, a meč nastavljen. "Nismo igrale baš najbolje, ali najvažnije je da smo uspele da pobedimo Rumuniju. Nismo ličile na broj dva i broj četiri na svetu, ali šta je tu je. Naše protivnice su igrale mnogo bolje, od svog nivoa, jer da igraju ovako bile bi u samom vrhu. U dublu, mi smo pobedile, ali sudija to nije videla, pa smo morale još jednom da pobedimo, a mogle smo i da izgubimo", rekla je Jankovićeva.

Situacija oko terena je brzo dovedena pod kontrolu, Srbija je povela sa 5:3, a onda dozvolila protivnicama da se vrate u igru i da izjednače na 6:6. U taj brejku Jankovićeva i Ivanovićeva su bile sigurne i dobile sa 7:3.

"Kako je vreme odmicalo, igrale smo sve bolje i bolje. Provela sam dosta vremena na terenu i nadam se da sam pred kraj ovog dubla pronašla svoj ritam.Fizički se osećam dobro, nemam upalu mišića. Emotivno bilo je dosta stresno, mnogo smo nerava potrošili, ali ostalo je nešto i za subotu", rekla je Ivanovićeva.

Treći set je takođe bio izjednačen. Srbija je ponovo povela sa 5:3, Rumunija smanjila na 5:4, pa izjednačila na 5:5, zatim su Ivanovićeva i Jankovićeva napravile brejk, ali i dozvolile Rumunkama da osvoje gem na njihov servis.

Prethodno je Ana Ivanović u singlu savladala Moniku Nikulesku sa 5:7, 6:4, 7:5, dok je Sorana Kirstea bila bolja od Jelene Janković sa 3:6, 6:3, 4:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve