Nova vest
Tenis

Utorak, 29.01.2008.

17:36

Zimonjić: "Želim titulu u dublu"

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Osvajač Otvorenog prvenstva Australije u mešovitom dublu, srpski teniser Nenad Zimonjić, rekao je danas novinarima u Beogradu da mu je drago zbog tog trofeja, ali da mu je velika želja da osvoji dubl titulu na gren slemu. "Drago mi je što sam osvojio titulu, ali takmičenje u dublu i miksu nije isto. Taktika je drugačija, sve je drugačije. Uveren sam da ću u miksu još osvajati, ali mi je velika želja da osvojim dubl", rekao je Zimonjić.

Stručnjak za dubl učestvovao je do sada u sedam gren slem finala, ali je sve titule osvojio u mešovitom dublu. U Australiji je sa Kineskinjom Sun Tijantijan pobedio indijski par Saniju Mirzu i Maheša Bupatija.

Zimonjić je kazao da će na Rolan Garosu igrati u mešovitom dublu sa Slovenkom Katarinom Srebotnik, kojoj je to ranije obećao, ali da će posle nastaviti da igra sa partnerkom iz Melburna, Sun.

Reprezentaciju Srbije očekuje meč protiv Rusije u Dejvis kupu sledeće nedelje, a Zimonjić je rekao da veruje da tim može da uspe.

"Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija, koja godinama igra u finalu. Verujem, međutim, da naša reprezentacija sa Novakom Đokovićem i Jankom Tipsarevićem može do uspeha", kazao je Zimonjić.

Zimonjić je dodao da će u dublu najverovatnije igrati sa Đokovićem i to protiv Mihaila Južnjog i Marata Safina.

Zimonjić je kazao da će sigurno učestvovati na turniru Gemaks jer mu je to važno zbog tenisa u Srbiji, ali je kazao da će igrati samo u singlu, za koji je dobio ’vajld kard’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve