Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.01.2008.

07:58

Zimonjić osvojio Ozi Open!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser Nenad Zimonjić osvojio je titulu u miks dublu na Otverenom prvenstvu Australije. On je u paru sa Kineskinjom Tijantijan Sun savladao indijski tandem Sania Mirza - Maheš Bupati sa 2:0, po setovima 7:6 (4), 6:4. To je druga titula za Zimonjića u Melburnu, pošto je 2004. godine, u istoj konkurenciji pobedio u paru sa Ruskinjom Jelenom Bovinom, a prva za Sun. Zimonjić i Sun bili su postavljeni za pete nosioce. Finalni meč na Rod Lejver Areni trajao je sat i 21 minut.

Kinesko-srpska kombinacija rano je napravila brejk, ali su Mirza i Bupati, koji se ne nalaze među nosiocima, brzo uzvratili. Indijski par imao je vođstvo od 5:4 i servis, ali je usledio novi preokret. Set je tako odlučen u taj brejku, a pripao je paru Zimonjić - Sun sa 7:4.

U drugom setu, jedan brejk bio je dovoljan Zimonjiću i Sunovoj da reše meč u svoju korist. Indijci su uspeli da sačuvaju ukupno 7 brejk i 3 meč lopte, da bi Zimonjić u 10 gemu uspešno servirao za titulu.

"Ovo su bile fantastične dve nedelje. Ona (Sun) je bila neverovatna, konstantno se smejala i ostala je pozitivna. Nadam se da ćemo zajedno osvojiti još gren sleme titula", rekao je Zimonjić posle trijumfa u Melburnu i posebno se zahvalio navijačima u Srbiji.

To je druga gren slem titula za Zimonjića na Otvorenom prvenstvu Australije i ukupno treća, pošto je slavio i 2006. godine na Rolan Garosu sa Slovenkom Srebotnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve