Nova vest
Tenis

Petak, 25.01.2008.

16:21

Tipsarević prvi nosilac u Beogradu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugi srpski reket Janko Tipsarević biće prvi nosilac na beogradskom čelendžeru "Soni Erikson Open 2008", koji će na terenima kluba "Gemaks" biti odigran od 11. do 17. februara, uz ukupan nagradni fond od 125.000 dolara. Kako je najavio organizator tradicionalnog šestog turnira, TK "Gemaks", beogradska publika imaće priliku da uživa i u majstorijama svih Dejvis kup reprezentativaca Srbije, osim Novaka Đokovića koji kao jedan od deset najboljih svetskih tenisera, prema pravilniku ATP, nema pravo nastupa.

"Pored Tipsarevića, nastupiće Viktor Troicki, Dušan Vemić, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac. Od ove godinei turnir je ušao među 15 najvećih čelendžera na svetu. Dodatni podsticaj igračima će, pored novčane nagrade, predstavljati i poeni koje će nosilac titule dobiti na ATP listi", naglasio je predsednik "Gemaksa" Đorđo Antelj.

Antelj je podsetio da je predstojeći turnir, sudeći prema sastavu igrača, "izuzetno jak".

"Prvi nosilac biće Tipsarević, koji je osvojio prethodni turnir, a trenutno je na 49. mestu na ATP listi. Pored njega, specijalne pozivnice će dobiti Luka Belić iz Hrvatske, Zimonjić Bozoljac ...Verujemo u uspeh naših tenisera i nadamo se da će se njihove dobre igre na ovom turniru nadovezati na nastup Dejvis kup tima u Moskvi protiv Rusije", naveo je Antelj.

Pored naših najuspešnijih tenisera, na turniru će igrati i pobednik iz 2005. godine Dik Norman, 157. na ATP listi, kao i Francuz Edvard Rožer Vaselan - 93. igrač sveta.

"Ovaj turnir je značajan jer većini naših igrača pruža priliku da se oprobaju na domaćem terenu. To je za njih veliko ohrabrenje i očekujem da će svi oni kroz nekoliko godina odnositi pobede na turnirima širom sveta“, zaključio je Antelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve