Nova vest
Tenis

Petak, 25.01.2008.

13:26

Vraneš: "Očekujem dvostruku titulu"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš prezadovoljan je zbog uspeha srpskih tenisera na Otvorenom prvenstvu Australije. Vraneš je u razgovoru za B92 pohvalio igru Ane Ivanović i Novaka Đokovića, i izrazio nadu u uspešan ishod finalnih mečeva. Ivanovićeva će u subotu igrati za trofej na prvom gren slemu sezone sa Marijom Šarapovom, a Đoković će se dan kasnije boriti sa Žoom Vilfredom Congom.

"Čestitao bih Ani na prolasku u finale. Posle malih oscilacija koje je imala u prvih par kola, uspela je da izbori plasman u finale. Nadam se da će u susretu sa Marijom Šarapovom da odigra odlično i da će osvojiti Australian Open", rekao je Vraneš.

Selektor Srbije najverovatnije će moći da računa na Ivanovićevu na Federejšn kupu, koji već sledeće nedelje počinje u Budimpešti, dok će nastup Jelene Janković zavisiti od povrede zarađene u Melburnu.

Vraneš je pohvalio igre Novaka Đokovića, koji na putu do finala nije izgubio nijedan set, a u duelu sa Federerom pokazao je izuzetnu psihičku stabilnost, ne dozvolivši prvom reketu sveta da se vrati u meč.

"Đoković je pokazao na celom turniru da je u odličnoj formi, praktično bez oscilacija i većih problema je došao do polufinala, pa je čak i u ovom polufinalnom meču prilično ubedljivo savladao prvog igrača sveta".

U finalu Novakak očekuje duel sa Žoom Vilfredom Congom, 38. igračem sveta i najvećim iznenađenjem turnira u Melburnu, koji je u polufinalu pregazio Rafaela Nadala.

"Mislim da je Nole favorit u finalu sa Francuzom Congom. Međutim, i Conga je pokazao da je u odličnoj formi, tako da će naš teniser morati da odigra stvarno dobro, bez opuštanja da bi osvojio ovaj turnir".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve