Nova vest
Tenis

Petak, 25.01.2008.

12:20

Đoković: "Psihološka pobeda"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle pobede nad prvim reketom sveta Švajcarcem Rodžerom Federerom, u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, da je izuzetno ponosan na ovaj uspeh i spreman za finale prvog gren slem turnira u ovoj sezoni, u kojem ga očekuje Francuz Žo Vilfred Conga.

"Federer je najbolji sportista koji je ikada igrao tenis i teško je reći kako se osećam nakon ove pobede. Nisam joj se nadao, posebno ne da ću ga savladati bez izgubljenog seta. Rezultatski smo stalno bili izjednačeni i sreća je da se duel ovako završio", ocenio je Đoković, koji je Federera dobio u tri seta – 7:5, 6:3, 7:6.

Treći igrač sveta je naglasio da je tokom meča pokušavao i uspevao da Švajcarcu nametne svoju taktiku i nije sebi dozvolio da "psihološki padne", bez obzira na povremene krizne trenutke u duelu.

"Nisam dozvolio nervozi da me savlada i uspevao sam da se dobro nosim sa povremenim emocionalnim krizama. Jedna od najvažnijih stvari u ovom sportu je servis i danas sam pokazao da sam znatno napredovao na tom polju", ocenio je Đoković.

Đoković je dodao da je spreman za finalni okršaj sa Congom.

"Sjajno je videti kvalitetne mlade igrače čije vreme u svetskom tenisu tek dolazi. Niko pre početka turnira nije očekivao ovakvo finale. Siguran sam u sebe i verujem da mogu da osvojim svoju prvu gren slem tutulu u karijeri", poručio je Đoković.

Finalni meč Đoković – Conga igra se u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve