Nova vest
Tenis

Petak, 25.01.2008.

11:55

AO: Ivanović - Šarapova (3.30h)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ana Ivanović igra noćas protiv Marije Šarapove u finalu Otvorenog prvenstva Australije. Meč na Areni Rod Lejver u Melburnu zakazan je za 3.30 časova. U prethodnom, njenom prvom finalu gren slema, na Rolan Garosu prošle godine, Ana je lako, u dva seta, izgubila od Žistin Enan, a pred duel sa Šarapovom ističe da neće dozvoliti da je obuzmu emocije. "Ne želim da postanem emotivna. Hoću da se koncentrišem na svoju igru, da igram kao što sam igrala prethodne mečeve i mislim na tenis i taktiku", rekla je Ivanovićeva.

"Razmišljam i o prethodnom finalu. Bila sam vrlo emotivna i mnogo sam iskusila tokom tog finala. Moram da izvučem pozitivne stvari iz toga. Sutra kada izađem na teren znaću šta da očekujem, tako da mislim da ću moći da se suočim sa tim", objasnila je Ivanovićeva.

Trenutno najbolje rangirana teniserka Srbije i četvrta nositeljka prvog gren slem turnira sezone rekla je da je ubeđena da će u finalu Otvorenog prvenstva Australije reagovati drugačije nego u Parizu.

"Sve što želim je da izađem i odigram najbolje što mogu, jer je ovo novo iskustvo i samo želim da ga prihvatim i uživam. Sigurna sam i da ću imati mnogo takvih prilika ubuduće", objasnila je Ivanovićeva.

Srpska teniserka poznata je kao emotivna, što i sama priznaje.

"Emocije su nešto što me je dovelo dovde gde sam sad. Važno je naučiti kako da rade za vas, a ne protiv vas, a to je nešto na čemu sam vredno radila", objasnila je Ivanovićeva pred finalni duel.

Finale u Melburnu biće peti okršaj Ivanovićeve i Šarapove, ali prvi u meču za titulu. Sva četiri dosadašnja duela rešena su u dva seta, uključujući i onaj najbitniji, u polufinalu Rolan Garosa prošle sezone, kada je Ivanovićeva slavila sa 6:2, 6:1.

Ana će igrati za prvu gren slem titulu, dok Šarapova već ima dve.

Obe teniserke impresionirale su na putu do finala. Ivanovićeva je izgubila samo jedan set, u polufinalu protiv Hantuhove, dok je Šarapova i dalje bez izgubljenog seta, a izuzimajući prvo kolo, nina jednom meču nije izgubila više od četiri gema.

Оsećam se zaista dobro. Drago mi je da sam dobila još jednu priliku da nastupim u finalu u Melburnu. Neću razmišljati o onome što se desilo prošle godine”, rekal je Šarapova, koja je u prošlogodišnjem finalu doživela težak poraz od Serene Vilijams, sa 6:1, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve