Nova vest
Tenis

Petak, 04.01.2008.

15:24

Hopman kup: Trijumf SAD

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Teniska reprezentacija Srbije izgubila je od SAD sa 2:1 u finalu Hopman kupa u Pertu, pošto su Jelena Janković i Novak Đoković u mešovitom dublu izgubili od Serene Vilijams i Mardija Fiša sa 2:0 (7:6, 6:2). SAD je u prvom meču dana povela sa 1:0, pošto je Jelena Janković zbog povrede butine odustala od duela sa Serenom Vilijams. Izjednačenje Srbiji donela je pobeda Novaka Đokovića nad Mardijem Fišem od 2:1 (6:2, 6:7 i 7:6).

Srpski teniseri dobro su počeli odlučujući meč u mešovitom dublu i poveli sa 4:1, ali su protivniku dopustili da izjednači, a potom nisu iskoristili četiri set lopte, pa se ušlo u taj brejk, koji su Vilijamsova i Fiš dobili sa 7:5.

Drugi set bio je neizvestan samo do rezultata 2:2, ali je američki tandem dobio naredna četiri gema i svojoj zemlji doneo petu titulu
šampiona Hopman kupa, a drugu za Vilijamsovu, sedmu teniserku sveta, koja je 2003. godine pobedila i u paru sa Džejmsom Blejkom.

Srpski par je tokom celog turnira imao problema sa povredama.

Jankovićeva je zbog povrede butine predala tri poslednja meča u singlu. Đokovića je, čini se, stigao umor, a takođe je, u pauzi između drugog i trećeg seta duela sa Fišom, tražio i pomoć lekara zbog bolova u desnom ramenu.

Đoković, treći teniser sveta, inače je lako, za 29 minuta, dobio prvi set duela sa Fišom, pošto je osvojio dva gema na servis protivnika.

Fiš je uzvratio u drugom setu, u kome je dva puta imao brejk prednosti, u 10. gemu spasao dve meč lopte Đokovića, a potom taj-brejk dobio sa 7:4.

Brejkova nije bilo u trećem setu, pa je pobednik odlučen u taj-brejku, koji je Đoković dobio sa 7:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve