Nova vest
Tenis

Petak, 04.01.2008.

09:42

HK: Jelena predala singl

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković odlučila je da preda prvi meč finala Hopman kupa protiv selekcije Sjedinjenih Država. Jankovićeva ima ozbiljnih problema sa povredom butine još od srede, zbog čega je već predala singl mečeve u duelima sa Francuskom i Argentinom. Ovog puta ona je odlučila da ne izlazi na teren, gde je trebalo da igra protiv Amerikanke Serene Vilijams, kako bi bila što spremnija za meč mešovitih parova.

Selekcija Sjedinjenih Država tako je povela sa 1:0, a šansu da izjednači imaće Novak Đoković, koji igra protiv 39. igrača na ATP listi, Mardija Fiša.

Zvanični lekar Hopman kupa Hejmiš Ozborn izjavio je danas da Jankovićeva nije bila u stanju da odigra dva meča: "Biće joj mnogo bolje da se sprema samo za dubl, koji zahteva mnogo manje napora", rekao je Ozborn.

Srpskom timu sada su potrebne dve uzastopne pobede. U slučaju da Đoković savlada Fiša, odlučivaće duel u miks dublu. Đoković i Fiš sastali su se samo jednom, u okviru Otvorenog prvenstva SAD 2006. godine, a najbolji srpski teniser slavio je sa 3:1.

Srpski tandem Đoković/Janković dobio je sva tri dosadašnja mešovita dubl meča na Hopman kupu iako je Jankovićeva protiv Francuske i Argentine igrala povređena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve