Nova vest
Tenis

Nedelja, 23.09.2007.

21:36

Pilić: "Moj rad se ovde ceni"

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović i njegov savetnik Nikola Pilić izjavili su večeras da su ponosni na svoju ekipu, koja je pobedom nad Australijom od 4:1 izborila plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa.

"Iskoristili smo trenutak. Bili smo favoriti, ali nije bilo lako. Veliko je opterećenje bilo na našim igračima... Ovo je sigurno kruna moja karijere. Vrlo sam ponosan i izuzetno motivisan", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Obradović je istakao da je pobeda Srbije nad Australijom zasluga celog tima.

"Novak Đoković jeste osvojio tri ključna boda, ali je ogroman doprinos dao i Janko Tipsarević, koji je izmorio Lejtona Hjuita, i Nenad Zimonjić, koji je bio fenomenalan u dublu. Boris Pašanski je u poslednjem duelu, sa Piterom Lučakom, opravdao naše poverenje",
rekao je Obradović i istakao da mu je bila velika čast da saradjuje i uči od "majstora kakav je Pilić".

"Kada je Pilić sa nama, celoj ekipi samopouzdanje ide do neba", naglasio je.

Obradović i Pilić su se složili da Srbija može da u Svetskoj grupi ostvari dobar rezultat, jer tamo većina ekipa, prema njihovom mišljenju, nije kvalitettnija od Australije.

"Imamo kompaktan tim, dobre individualce i dobar dubl. Imamo ekipu koja može da igra sa svakim", rekao je Obradović.

"Ovo je fantastična ekipa i nikome ne bi bilo lako u Beogradu, ali ima i izuzetno teških gostovanja, kao što su Španija ili SAD. I Australija je tvrd orah", dodao je Pilić, koji nije mogao da potvrdi da li će ostati na funkciji savetnika srpske reprezentacije.

"Bio sam zadužen za organizaciona i tehnička pitanja, za disciplinu, dok je izbor igrača bio na Obradoviću, koga sam mogao samo da savetujem. Zvaničnih razgovora na temu mog ostanka nije bilo, pa ne mogu da definitivno odgovorim. Samo ću reći da je mnogo lakše kada
radite tamo gde se vaš rad ceni"
, kazao je Pilić.

Selektor Australije Džon Ficžerald nije želeo da prognozira šanse Srbije u Svetskoj grupi.

"Ne mogu da rangiram, ali srpska ekipa ima dosta kvaliteta, posebno sa Đokovićem", rekao je Ficdžerald i dodao da će njegova ekipa pokušati da se već sledeće godine vrati u Svetsku grupu, iz koje je prvi put ispala.

"Imamo dobre momke i mislim da ćemo još dugo biti zajedno", naveo je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve