Nova vest
Tenis

Nedelja, 23.09.2007.

10:36

DK: Amerikanci i Nemci blizu finala

Izvor: Ilija Kovačić

Autor:Ilija Kovačić

Default images

Braća Brajan su odradili svoj deo posla, sada je red na Endija Rodika i Džejmsa Blejka da pokušaju da bar jednom pobedom vrate Sjedinjene Države u finale Dejvis Kupa. Bob i Majk Brajan su doneli prednost Sjedinjenim Državama od 2:1 pošto su pobedili Šveđane Simona Aspelina i Jonasa Bjorkmana sa 3:0 – po setovima 7:6(13:11), 6:2, 6:3.

Tako najbolji trenutno dubl sveta u Dejvis kupu ima skor 12-1, a svoju reprezentaciju je približio decembarskom finalu takmičenja koje se igra za "salataru".

U nedeljnom programu takmičenje otvaraju Endi Rodik i Tomas Johanson, dok će se u drugom duelu sastati Džejms Blejk i Joakim Johanson.

Rodik je svih pet prethodnih duela sa Johansonom rešio u svoju korist, dok Blejk nije uspeo da savlada drugog Johansona niti jednom u dva meča.

U drugom polufinalu Nemačka vodi sa 2:1 protiv Rusije i nalazi se veoma blizu svog prvog Dejvis kup finala od 1993. godine.

Branioci titule Rusi, nalaze se u veoma teškoj poziciji jer moraju da dobiju oba duela poslednjeg dana ukoliko žele i dalje da ostanu u igri. Prvo Nikolaj Davidenko igra protiv Tomija Hasa, a potom se Igor Andrejev sastaje sa Filipom Kolšrajberom.

Davidenko vodi 3:1 u duelima protiv Hasa, a Andrejev 4:0 protiv Kolšrajbera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve