Nova vest
Tenis

Subota, 22.09.2007.

20:29

Zimonjić: "Najlepše kod kuće"

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Teniseri i članovi stručnog štaba reprezentacije Srbije ocenili su da je posle pobede Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića nad australijskim dublom Lejton Hjuit- Pol Henli pritisak prešao na protivničke igrače.

"Pritisak je sada mnogo manji, a bio je izuzetno veliki. Posle toliko godina smo važan meč igrali na domaćem terenu. U poslednji dan takmičenja ulazimo sa velikom prednošću", rekao je Đoković, koji će sutra protiv Hjuita imati prvu priliku da Srbiji donese plasman u Svetsku grupu.

"Fizički sam spremniji od njega, jer sam manje vremena proveo na terenu. Lejton je, takođe, danas izgubio jedan, verujem, za njega emotivno težak meč, dok je moja prednost ta što znam da vodimo sa 2:1", istakao je Đoković u čiju su popularnost stečenu odličnim rezultatima u protekloj godini mogli da se uvere i novinari u Beogradu.

Novinar televizije "Si-En-En" za Tursku, naime, preneo je Đokoviću poziv svog šefa da mu dođe u goste, jer je finalni meč Ju-Es Opena između srpskog tenisera i najboljeg igrača sveta Rodžera Federera gledalo više ljudi nego utakmicu fudbalskih reprezentacija Turske i Australije.

"Ne možeš da pobegneš od slave. Najbitnije je da ostaneš koncetrisan na tenis, da ostaneš na zemlji", rekao je Đoković.

Zimonjić je istakao fenomenalnu podršku publike u "Beogradskoj areni".

"Publika je možda bila i od presudnog značaja. Pomogla nam je da posle izgubljenog prvog seta ostanemo u igri. Najlepše je igrati kod kuće, pričati na svom jeziku", rekao je Zimonjić.

Srpski selektor Bogdan Obradović istakao je da je njegova ekipa favorit u sutrašnjim mečevima, u kojima će, pored Djokovića i Hjuita, igrati i Janko Tipsarević i Piter Lučak.

"Želim da ovaj spisak obrnem naopačke", rekao je Obradović pokazujući rukom na Dejvis kup rang listu reprezentacija, na kome je Srbija na 20. mestu, poslednjem koje je i prikazano.

Selektor Australije Džon Ficdžerald naveo je, ipak, da meč još nije gotov i da će se njegova ekipa potruditi da dobije preostala dva meča i preokrene rezultat.

Sa tom ocenom složio se i nekada najbolji, a sada 21. teniser sveta Lejton Hjuit, koji je rekao da je fizički spreman da se suprotstavi Đokoviću.

Hjuit je ocenio da je susret dublova prelomljen početkom drugog seta.

"Tada smo imali nekoliko prilika da dodjemo do veće prednosti, ali ih nismo iskoristili, a srpski teniseri su nas kasnije snažno pritisli", rekao je Hjuit, koji publici nije zamerio na čestim ometanjima tokom meča.

"Malo mi je smetalo prilikom servisa, ali su generalno bili dobri", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve