Nova vest
Tenis

Petak, 14.09.2007.

18:42

"Favoriti smo protiv Australije"

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Prvi srpski reket i treći teniser sveta Novak Đoković prisustvovao je svečanom otvaranju prodavnice sportske opreme "Adidas" u centru Beograda i nakon toga izjavio da je naš nacionalni Dejvis kup tim favorit u meču protiv Austalije, koji se za plasman u Svetsku grupu igra od 21. do 23. septembra u "Beogradskoj areni". Đoković je podsetio da je Dejvis kup najveće ekipno takmičenje u "belom sportu" i ocenio da je "velika sreća" što meč za ulazak medju svetsku tenisku elitu Srbija igra pred domaćom publikom.

"Optimista sam zbog rezultata koje igrači iz naše postave u poslednjem periodu ostvaruju na medjunarodnoj sceni. Naravno, protivnika ne smemo potceniti, ali činjenica da ćemo meč igrati pred punom 'Arenom' ohrabruje. Pokušaću da Srbiji donesem prvi bod, dubl će biti veoma interesantan i u njemu gosti imaju blagu prednost, ali verujem da će konačan rezultat biti povoljan za nas", naveo je finalista US Opena.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici lidera u proizvodnji sportske opreme, Eduar Masije i Džim Latam, istakavši zadovoljstvo što je prvi igrač "Adidasa" na svetskoj teniskoj sceni doprineo svojim prisustvom promociji tog brenda i u srpskoj prestonici.

Predstavnici "Adidasa" uručili su Đokoviću dres sa natpisom "Srbija" koji će potpisan ostati izložen u prodajnom objektu u Knez Mihajlovoj ulici.

Talentovani igrač je naglasio da je "Adidas" njegov partner već duži niz godina i da je u toj opremi postigao najznačajnije rezultate.

"Čast je što sam ove godine postao i vodeći promoter ovog brenda u svetu tenisa i zajedno očekujemo da što pre prestignem vodeće na listi - Rožera Federera i Rafaela Nadala. Verujem u sebe i svoje partnere, ali svestan sam i da je put do vrha dug i težak", poručio je Đoković i potom podelio autograme najbržim učesnicima SMS konkursa "Ko je treći teniser sveta?".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve