Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.04.2007.

10:07

Dulko-Kirstea u finalu Budimpešte

Izvor: Ilija Kovačić

Autor:Ilija Kovačić

Default images

Argentinka Žizela Dulko pobedila je Mađaricu Agnes Savaj sa 6:2, 6:1 i tako se plasirala u finale WTA turnira u Budimpešti. Dulko, koja je šesta nositeljka u glavnom gradu Mađarske igraće u finalu protiv 17-godišnje Rumunke Sorane Kirstee, koja je u drugom polufinalu savladala Italijanku Karin Nap sa 3:6, 6:4, 6:3.

Dulko je prethodna dva finala izgubila – 2005. u Hobartu, Australija i u februaru ove godine u Pataji.

Argentinka je u duelu sa Savajovom napravila brejk u petom gemu, da bi dobila i naredna tri za prvi set. U drugom setu nije bilo veće neizvesnosti, pošto je Mađarica uspela da reši u svoju korist samo četvrti gem.

"Mislim da sam pravila dobar izbor udaraca. Nekada sam udarala jako, nekada visoko. Želela sam što više da koristim svoj prvi servis i da vršim pritisak mojim riternima", rekla je Dulko.

Kirstea, trenutno 325. teniserka sveta, je prva Rumunka koja je ušla u finale nekog WTA turnira od 2000. godine. Ona je prethodni duel protiv Dulko izgubila. Bilo je to prošle godine u kvalifikacijama turnira u Cirihu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve