Nova vest
Tenis

Nedelja, 13.08.2006.

08:05

WTA, L.A: Jelena Janković u finalu

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

U finalu velikog WTA turnira 'JP Morgan Čejs open' u Los Anđelesu igraće Jelena Janković i Ruskinja Elena Dementijeva.

Naša teniserka je u polufinalu za sat i dvadeset minuta uspela da pobedi domaću igračicu Serenu Vilijams sa 2:0 (6:4, 6:3) i tako ostvari najveći uspeh ove sezone.

Jelena je izgubila svoj prvi servis, uspela da se vrati u četvrtom gemu prvog seta i na kraju 'uzela servis' Sereni za 6:4.

U drugom setu Jelena prvi brejk pravi pri rezultatu 1:1, brzo je došla do 4:1 i pri rezultatu 5:2 propustila prvu meč loptu. Vilijams je smanjila na 3:5 ali je Jelena odlično servirala u sledećem gemu i došla do finala.

"Iznenađena sam šta sam sve vraćala danas. Kada se igra sa Serenom nije lako. Ona je jedna od igračica koje baš jako udaraju loptu. Ipak, i takve lopte sam vraćala i mislim da je to presudilo," rekla je posle meča Jelena.

U završnom meču Jelena će igrati za 95.500 dolara i 195 bodova na WTA listi, a samim plasmanom u finale obezbedila je skok na 21. poziciju na listi.

Finalni meč Janković - Dementijeva igra se u noći između nedelje i ponedeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve