Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.03.2005.

03:10

DK: Slovaci zbrisali Španiju!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najslavnija salatara na svetu promeniće vlasnika ove godine – branilac titule Dejvis kupa Španija izbačena je već posle dva dana nadmetanja u 2005. Posle dve singl pobede Slovaci su dobili i meč dublova, pa sa 3:0 mirno ulaze u dva duela poslednjeg dana.

Potučeni šampioni nisu umeli da časno napuste teren – predsednik Teniske federacije Španije Pedro Munjos žalio se na podlogu koju su Slovaci upotrebili, izjavivši da je neophodno donošenje oštrijih propisa u pogledu izbora podloge u Dejvis kupu.

Igra se na veoma čudnoj podlozi, takva ne postoji ni na jednom ATP turniru”, rekao je Munjos, koji je odbacio mogućnost formalne žalbe na rezultat. Nasuprot Munjosu, selektor Đordi Arese je odbio da krivicu za poraz prebaci na podlogu.

Dosadašnji šampioni su, naravno, za finale prošlogodišnjeg takmičenja (Sevilja, protiv SAD) postavili najsporiju moguću podlogu, koja njima najviše odgovara, a protivniku najmanje.

U subotu su Karol Bek i Mihal Mertinak pobedili Rafaela Nadala i Alberta Kostu sa 3:0, po setovima 7:6 (7-3), 6:4, 7:6(10-8). Španci su nastupali bez Karlosa Moje, koji je rešio da ove sezone ne nastupa u Dejvis kupu.

U drugoj rundi Slovacima će se pridružiti Australija i Argentina, a preostalih pet mečeva biće odlučeno u nedelju. Australija je stekla 3-0 protiv Austrije, a i drugi duel južne hemisfere i centralne Evrope pripada domaćinu u meču Argentina – Češka. Australija će za četiri meseca dočekati Argentinu, nesumnjivo na travi.

U Strazburu Francuska vodi protiv Švedske 2:1, posle pobede Lodre i Klemona nad Bjerkmanom i Aspelinom. Safin i Južnji su Rusiji doneli prednost nad Čileom u Moskvi, a pobednici ta dva para igraju u četvrtfinalu.

Švajcarci su u Friburu uhvatili slamku protiv Holanđana, pobedom dubla Alegro – Bastl nad Veselsom i van Shepingenom od 3:2, po setovima 5:7, 4:6, 7:6 (7-5), 7:5, 9:7, uz tri odbranjene meč-lopte. Za domaćina ne igra Rože Federer, koji će se uključiti u Dejvis kup od sledećeg kola. Pobednik tog duela igra sa Slovačkom.

Maks Mirnji i Vladimir Volčkov doneli su prednost Belorusima u Rumuniji, a pobednika tog meča očekuje bolji iz meča SAD – Hrvatska. A u Karsonu se nastavila senzacionalna sezona hrvatskog tenisa. Posle ubedljive pobede Ljubičića nad Agasijem, dubl Ančić – Ljubičić načinio je šok dana (kad već Austrijanci nisu izdržali u Sidneju) pobedom nad dubl specijalistima Bobom i Majkom Brajanom 3:1 – 3:6, 7:6, 6:4, 6:4. U nedelju će Ančić protiv Agasija i Ljubičić protiv Rodika tražiti poen za drugi krug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve