Nova vest
Tenis

Subota, 05.03.2005.

17:06

"Plavi" u drugoj rundi - dubl 3:0

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Teniska reprezentacija Srbije i Crne Gore plasirala se u drugo kolo takmičenja u prvoj grupi Evroafričke zone Dejvis kupa. “Plavi” su meč protiv Zimbabvea u Novom Sadu dobili već posle drugog dana trijumfom dubla Zimonjić – Vemić.

Nenad Zimonjić i Dušan Vemić savladali su Džiniusa Čidzikvea i Vinaju Tongonu sa 3:0 (7:6, 6:0, 6:3) i tako doneli treći poen za naš nacionalni tim, koji će se u drugoj rundi sastati sa selekcijom Belgije.

Posle neizvesnog prvog seta, u kojem se igralo gem za gem, naši teniseri su odlično odigrali taj-brejk i iskoristili drugu od čak pet set lopti.

Zimonjić i Vemić su iskoristili zamah iz taj-brejka i u drugom setu počistili Zimbabveance, a odlično su ušli i u treći set, stekavši prednost 2:0. Međutim, usledila su dva uzastopna gema za protivnike, koji su pokazali da mogu da igraju veoma dobar tenis, ali ne u kontinuitetu.

Posle 3:3 u poslednjem setu Zimonjić je bez većih problema zadržao servis u “ključnom” sedmom gemu, posle čega je Tongona izgubio servis i ostavio Vemiću priliku da okonča meč. Vemić nije propustio šansu i selekcija SCG je overila mesto u drugoj rundi.

Dojučerašnji selektor, a svakako i dalje najbolji dubl igrač SCG, Nenad Zimonjić izjavio je za B92 da su teniseri ispunili obećanje.

Evo, ostvarili smo ono što smo najavili kada je postalo jasno da Zimbabve dolazi bez dva najbolja igrača. Rekli smo da ćemo dobiti meč maksimalnim rezultatom i to smo do sada i uradili – rešili smo meč posle dva dana, a sve pobede ostvarili smo sa po 3:0”.

Posle obezbeđenog opstanka u prvoj grupi Ervroafričke zone, pred našom selekcijom sada je duel sa Belgijom.

Mi smo ovom pobedom ispunili cilj, sada je pred nama duel sa Belgijancima, koji dolaze kao favoriti. Oni imaju odličan tim, kojem odgovara bilo kakva podloga. Međutim, sačekaćemo da vidimo koga će dovesti, a mislim da bismo, uz odgovarajuću podršku sa tribina, mogli da se izborimo i za razigravanje za plasman u Svetsku grupu”, rekao je za B92 Nenad Zimonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve