Nova vest
Tenis

Subota, 18.01.2014.

20:00

Stefan Rober - od jeftinih hostela do istorije AO

Protivnik Endi Marija u četvrtoj rundi Australijan opena Stefan Rober bio je bez novca tokom prošle sezone, pa je odsedao u hostelima i spavao po šatorima.

Izvor: VA

Autor: VA

Default images

Francuz je zaradio svoju najveću platu od 135 hiljada dolara u karijeri dugoj 13 godina i postao prvi laki-luzer koji je stigao do osmine finala turnira u Melburnu.

Za 33-godišnjeg Robera, koji je veći deo svoje karijere igrao čelendžere, ovo je najveći uspeh na Gren slemu, a ujedno i u karijeri.

Dobio je priliku da igra u glavnom žrebu, uprkos tome što je ispao u poslednjoj rundi kvalifikacija Australian opena.

Zamenio je povređenog Filipa Kolšrajbera i nanizao tri pobede. Najbolji plasman je imao 2010. godine kada je bio 61. na svetu. Trenutno je 119. ali će se ovim izvanrednim rezultatom vratiti u najboljih 100. Prošle godine u ovo vreme, kada je bio 280, Rober je čak razmišljao i o povlačenju.

"Prošla sezona je bila vrlo teška za mene, zato što sam bio 280. i morao sam pažljivo sa novcem, morao sam da spavam pod šatorom ponekad. Ne smeta mi. Uživam, upoznajem ljude. Osećam se srećno zbog toga što radim", rekao je Rober.

Rober je uspeo da pronađe zlatnu sredinu, koja mu u potpunosti odgovara. Veći deo sezone provodi na čelendžerima, a onda podiže svoju formu na Gren slemu. Pobednik Australijan Opena osvaja 2.65 miliona dolara, a na čelendžerima se ne može zaraditi ozbiljan novac.

"Znao sam da ako hoću da igram dosta čelendžera, da ću morati da igram dobor na Gren slemovima, pošto je to način da zaradim neki veći novac. Ne znam da li to utiče na moju motivaciju, ali je svakako dobro ostvariti što bolji rezultat na velikim turnirima", dodao je Francuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve