Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.01.2014.

12:38

Vavrinka: Veoma sam srećan

Novi šampion Australijan Opena Stanislas Vavrinka rekao je da je presrećan zbog prve Gren slem titule u karijeri.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Vavrinka je u finalu savladao Nadala sa 6:3,6:2,3:6,6:3, a trofej mu je predao veliki Pit Sampras.

Vavrinka je odigrao fenomenalan turnir, tri puta uzastopno savladao igrače iz Top 10 i sasvim zasluženo osvojio svoj prvi Gren slem u debitantskom nastupu u finalima. Dobio je prvog i drugog igrača na svetu, prvi put od 1993. godine.

Zahvaljujući ovom trijumfu, prvom protiv Rafaela Nadala u karijeri, Vavrinka će od ponedeljka biti na trećoj poziciji na ATP listi.

"Mnogo i je žao zbog Rafe, ti si dobar momak, prijatelj i nadam se da će tvoja leđa biti u redu. Čestitam na velikom povratku, sjajan posao ste napravili i uvek ste dobri prema svemu. Veoma sam srećan, uživam da igram ispred svih vas. Prošle godine sam imao lud meč, izgubio sam ga, mnogo sam plakao, ali je sada sve došlo na mesto. Hvala Gregu, ti nas sve gledaš sa neba. Hvala mom timu, Severinu i svima ostalima. Vraćam se kući za dva dana i biće lepo ako biste mogli da me sačekate”, rekao je Vavrinka.

Rafael Nadal nije želeo mnogo da priča o povredi, čestitao je protivniku i zahvalio se navijačima na podršci.

"Želim da čestitam Vavrinki na tituli, potpuno je zaslužio i veoma sam srećan zbog njega i njegovog tima. Sreća nije bila na mojoj strani. Želim da se zahvalim svima i sjajnoj publici. Bile su ovo emotivne dve nedelje i izvinite što se završilo na ovaj način. Hvala mom timu, bez njihove podrške ne bih se vratio gde sam sad, i bio tu gde jesam. Prošla godina bila je veoma teška za mene, bez vas ne bih uspeo”, rekao je Nadal kroz suze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve