Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.01.2014.

03:00

RF kritikuje Rafu: Poštujte pravila

Posle poraza od Rafaela Nadala u polufinalu Australijan opena, Rodžer Federer žalio se na stenjanje Španca i na to što troši mnogo vremena između poena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Nadal često prekrši pravilo o 25 sekundi između dva servisa (na Gren slemovima je to 20 sekundi), a Federer smatra da pravilo mora striktnije da se primenjuje.

„Rafa je u tom pogledu bolji nego što je bio. Ne žalim se mnogo na to, ali igrao sam sa njime 33 puta i u tim mečevima samo je dva puta bio kažnjen. Mislim da to nije realno, svi znamo koliko mu je ranije trebalo da se spremi za servis. Ne žalim se na mnogo stvari, ali jednostavno je – ili imate pravila ili ih nemate“, rekao je Federer i nastavio:

„Važno je primenjivati pravila na sve podjednako – ne treba popuštati Đokoviću ili meni samo zbog onoga što smo. A ne nekom tipu na terenu 16 da daš opomenu zato što možeš, a onda se sudije na centralnom terenu plaše da donesu takve odluke. Nisam izgubio meč zbog toga, nije mi smetalo, samo sam osećao da treba da spomenem“, kazao je Rodžer.

Osim toga, Švajcarac je Nadalu zamerio i stenjanje tokom poena.

„Ne smeta mi ako to radi neprestano, ali on to radi samo ponekad – jedan poen da, drugi već ne. Na to sam se žalio sudiji“.

Španac je bio iznenađen tom optužbom.

„Žao mi je ako sam ga poremetio, ali nikada to nisam radio u prošlosti, niti mi se iko tokom karijere žalio na to. Ako sam mu zasmetao, on zna da nisam to želeo, nikada ne radim ništa na terenu da bih smetao rivalu, koncentrisan sam jedino da udarim lopticu kako treba“, rekao je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve