Nova vest
Tenis

Subota, 05.10.2013.

08:12

Nadal od ponedeljka ponovo No. 1

Španski teniser Rafael Nadal vratiće se na prvo mesto ATP liste u ponedeljak, plasmanom u finale turnira u Pekingu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nadal je do plasmana u finale došao pošto mu je Čeh Tomaš Berdih predao meč u polufinalu pri vođstvu Španca sa 4:2 u prvom setu.

Na čelu najnovije ATP liste Nadal će naslediti Novaka Đokovića, koji je posle Pekinga prvu poziciju mogao da zadrži samo ako osvoji titulu, a Španac ne dođe do finala.

Nadal će u Pekingu igrati 13. finale ove sezone, a za titulu će se boriti sa boljim iz susreta između Đokovića i Francuza Rišara Gaskea od 13.30.

Španac je posle plasmana u finale turnira u Pekingu došao do 68 pobede ove sezone, uz koje ima samo tri poraza.

27-godišnji Nadal je do sada u dva navrata bio najbolji teniser sveta, a prvu poziciju na ATP listi držao je 102 nedelje do sada. Nadal je prvi put postao broj jedan 18. avgusta 2008. godine i na toj poziciji se zadržao 46 nedelje. Ponovo je preuzeo prvo mesto od Rodžera Federera 7. juna 2010. godine, potom je vladao 56 nedelja, pre nego što ga je Đoković pretekao 4. jula 2011.

Nadal je zbog pauze zbog povrede kolena pao na ATP listi pošto je sedam meseci bio van terena, na koji se vratio u februaru. Od tada ima skor 65-3, osvojio je deset titula, uključujući i one na Rolan Garosu i US Openu, uz pet trofeja na Mastersima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve