Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.09.2013.

01:25

Nadal na Đokovića, 37. put

Rafael Nadal igraće u finalu US opena protiv Novaka Đokovića u ponedeljak veče (23:00).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nadal je u drugom polufinalu lako nadigrao Francuza Rišara Gaskea u tri seta, sa 6:4, 7:6(1), 6:2.

Gaske je samo u drugom setu konkretno parirao Špancu kojem je trebalo nešto manje od dva i po sata da se plasira u svoje 18. Gren slem finale.

Španac se tako izjednačio sa Pitom Samprasom na trećem mestu u istoriji, iza Rodžera Federera i Ivana Lendla.

Nadal je prvi set dobio zahvaljujći brejko već u prvom gemu i veoma sigurnom prvom servisu (78%).

I drugi je počeo na isti način, brejkom Španca, ali je Gaske uzvratio u četvrtom gemu što je bio prvi izgubljen servis Nadala na turniru u Njujorku. Imao je seriju od 73 uspešna gema na svoj servis.

Do polufinala Nadal je morao da spasi samo šest brejk lopti, a u prva dva seta sa Gaskeom čak pet. Jednom je ipak omanuo.

Međutim, dobru igru Francuz je upropastio duplom servis greškom na otvaranju taj-brejka, što je Španac iskoristio i sa 7:1 stigao do 2-0 u setovima.

U trećem setu Gaske je propustio brejk šansu u prvom gemu, a potom ispustio svoj servis. U nastavku je Nadal bio suveren na svoj servis, da bi meč dobio novim brejkom za 6:2 u trećem setu.

Nadal je zabeležio i 21. pobedu na tvrdoj podlozi u 2013. godini u isto toliko mečeva. Takođe je zadržao i impresivan učinak protiv tenisera iz Top 10 sa ATP liste. Sada je na 10-0.

Nadal će u ponedeljak u finalu igrati protiv Novaka Đokovića koji je u meču za infarkt nadigrao Stanislasa Vavrinku posle pet setova borbe.

Biće to njihov 37. međusobni duel, a Nadal je dobio 21.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve