Nova vest
Tenis

Subota, 30.06.2012.

16:31

Kolšrajber okončao Rosolovu bajku

Nemac Filip Kolšrajber pobedio je Čeha Lukaša Rosola sa 6:2, 6:3, 7:6 u trećem kolu Vimbldona posle samo 97 minuta igre.

Izvor:

Autor:

Default images

Rosol je u drugom kolu priredio jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Vimbldona pošto je posle pet setova eliminisao dvostrukog šampiona Španca Rafaela Nadala.

Kolšrajber će u osmini finala igrati sa Amerikancem Brajanom Bejkerom koji je sa 6:4, 4:6, 6:1, 6:3 pobedio Francuza Benoa Pera.

Nemac je u meču sa Rosol igrao bez greške, a do 2:0 u setovima je stigao posle samo 49 minuta igre. Kolšajeber je u prvom setu iskoristio obe brejk lopte do kojih je stigao, dok je u drugom setu takođe iskoristio dve (od četiri) brejk lopte.

Kolšajber je odlično servirao tokom celog meča pa Rosol nije imao nijednu brejk šansu. Treći set je jedini bio rezultatski neizvestan pošto nije bilo brejkova, ali je Nemac bio sigurniji i koncentrisaniji u taj-brejku koji je dobio sa 8:6.

Kolšajeber je odservirao 12 as udaraca, Rosol 7. Čeh je za razliku od meča sa Nadalom bio slabiji od svog protivnika i na prvi i na drugi servis, a napravio je i 17 neiznuđenih grešaka, Kolšajber samo pet.

Ipak trenutno 100. teniser i učesnik ovogodišnjeg Serbia Opena Lukaš Rosol će sigurno biti zadovoljan svojim nastupom na Vimbldonu ove godine pošto je zabeležio najveću pobedu u svojoj karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve