Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.06.2012.

16:07

VB: Poraz Vesne Dolonc na startu

Srpska teniserka Vesna Dolonc već u prvom kolu završila je učešče na Vimbldonu, pošto je bolja od nje bila Cvetana Pironkova sa 5:7, 6:0, 7:5.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Doloncova, koja je prošla tri kola kvalifikacija, dobro je počela meč i osvojila prvi set, u drugom je potpuno stala, da bi meč izgubila u neizvesnoj završnici trećeg seta. Pironkova će u drugom kolu igrati sa Marijom Šarapovom, koja je bila bolja od Anastasije Rodionove sa 6:2, 6:3.

Srpska teniserka je povela 2:0 na samom startu i prednost držala do 3:1 kada Bugarka vraća brejk, ali Dolonc pri rezultatu 5:5 pravi novi brejk i dolazi svojim servisom do 1:0 u setovima.

Na startu drugog seta Pironkova je znatno pojačala ritam , pa je za samo desetak minuta stekla dva brejka prednosti i 4:0. Tu je drugi set bio odlučen, a Doloncova do kraja seta nije uzela nijedan gem.

U odlučujućem setu teniserke su razmenile po brejk i ušlo se u neizvesnu završnicu. Pri vođstvu Bugarke, 52. teniserke sveta, od 6:5, Dolonc je servirala i imala 30:0, ali je izgubila četiri poena u nizu, samim tim i meč.

Meč je trajao 113 minuta, a srpska teniserka imala je 28 vinera i 31 neiznuđenu grešku. Sa druge strane, Pironkova je zabeležila 21 direktni poen i 18 grešaka.

Pironkovoj je Vimbldon omiljeni turnir - pre dve godine je igrala u polufinalu, a prošle sezone ispala je u četvrtfinalu. Zanimljivo da ni na jednom GS turniru osim Vimbldona nije prošla dalje od druge runde. U tri meča sa Šarapovom Bugarka nije osvojila ni set.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve