Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.06.2012.

18:35

Đoković: Vimbldon je vrhunac tenisa

Branilac titule na Vimbldonu Novak Đoković izjavio je da taj turnir ne može da se shvata kao priprema za Olimpijske igre u Londonu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Ne verujem da Vimbldon može da posmatra kao proba za bilo šta. To je najprestižniji, najpoznatiji i najvredniji teniski turnir na svetu. Po mom mišljenju , Vimbldon je vrhunac našeg sporta. Naravno, Olimpijske igre ne mogu da se porede sa bilo kojim turnirom“, izjavio je prvi teniser sveta.

Odgovarajući na pitanje o OI u Londonu, Novak je rekao:

„To će biti turnira sa veoma mnogo emocija jer se igra za svoju zemlju. Postoji ogromno uzbuđenje kod svih tenisera pre Igara“.

Ono što je interesantno da na OI, koje će se igrati na Vimbldonu, teniseri i teniserke neće morati da nose isključivo belu opremu.

„Biće zanimljivo videti druge boje na Vimbldonu, imaćemo priliku da igramo u bojama svojih zemalja, što će biti vrlo interesantno“.

Đoković kaže da ne misli o porazu od Nadala u finalu Rolan Garosa.

„Taj poraz je sada iza mene, ali bio sam tako blizu. Bio sam blago razočaran posle meča jer sam bio svestan prilike koju sam imao na Rolan Garosu. Ipak, sutradan sam se dobro osećao jer sam zabeležio dobar rezultat u Parizu, to je bilo moje prvo finale na RG. Imam samo 25 godina i verujem da ću imati još mnogo prilika da osvojim Garos“.

Prvi Novakov rival na Vimbldonu biće Huan Karlos Ferero.

“On ima mnogo iskustva na najvišem nivou tenisa, tako da ne smem da ga potcenim. Biće to dobar meč, svako ko prati tenis poštuje Ferera. Posle svega što je prošao, i dalje pokušava da se vrati u vrh. Uvek je opasan i mislim da sada igra jednako dobro kao pre četiri-pet godina. Sada je sve pitanje fizičke spreme i samopouzdanja na terenu”.

Najavu Vimbldona pročitajte u temi Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve