Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.03.2012.

16:12

IV: Briljantna Ana izbacila Bartoli

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale turnira u Indijan Velsu, pošto je pobedila Marion Bartoli sa 6:3, 6:4 za sat i 17 minuta igre.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Za plasman u finale Ivanovićeva će se boriti sa boljom iz duela dve Marije – Kirilenko i Šarapove.

Ana je jedino u prva dva gema na svoj servis dozvoljavala rivalki da stvori brejk loptu, a u nastavku je bila superiorna i zasluženo je došla do trijumfa. To je peta pobeda Ivanovićeve u osmom meču sa Francuskinjom

Već u prvom gemu Francuskinja je napravila brejk nakon što je Ivanovićeva poslala bekhend dijagonalu u aut. U narednom gemu Ana je zaigrala bolje, stvorila je tri vezane brejk lopte i realizovala je treću nakon što je rivalka odservirala duplu grešku.

I u trećem gemu Ivanovićeva se suočila se brejk loptom, ali je napala forhendom posle odličnog servisa, da bi ubrzo povela sa 2:1.

Posle dva mirna gema, Ana je u šestom gemu ponovo imala šansu za brejk, ali je Bartoli odigrala agresivno i uz dve greške srpske teniserke stigla je do 3:3.

Ono što nije u šestom, Ivanovićevoj je pošlo za rukom u osmom gemu. Lepo izgrađenim poenom i snažnim forhendom po paraleli Ana je stvorila dve vezane brejk lopte, a realizovala je drugu greškom suparnice – 5:3.

U sledećem gemu srpska teniserka lako je završila posao i osvojila je set za 36 minuta igre.

Na isti način na koji je završila prvi, Ivanovićeva je počela i drugi set – agresivno i precizno. Već na samom startu napravila je brejk i povela sa 2:0.

Srpska teniserka bila je nadmoćna u gemovima na svoj servis. nije dozvolila rivalki nijednu brejk loptu i smireno je privela meč kraju za novu pobedu.

Opširnije o ovm meču pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve