Nova vest
Tenis

Sreda, 18.01.2012.

07:16

Voznijacki se namučila sa Gruzijkom

Prva teniserka sveta Karolina Voznijacki plasirala se u treću rundu Australijan opena pobedom nad Gruzijkom Anom Tatišvili.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Voznijacki je meč dobila rezultatom 6:1, 7:6 (7-4), posle 109 minuta igre, u dva potpuno različita seta.

U sledećoj rundi Dankinja se sastaje sa pobednicom meča Polin Parmentje – Monika Nikulesku (31). U slučaju očekivanih pobeda favoritkinja Voznijacki bi se u četvrtoj rundi sastala sa Jelenom Janković.

Voznijacki je u meč sa Gruzijkom koja za dve nedelje puni 22 godine i trenutno je 74. na svetu ušla spremna na brzu pobedu i prvi set je upravo tako izgledao – 6:1 za samo 28 minuta.

U tom trenutku niko nije predviđao ono što se dogodilo u nastavku, ali je Tatišvili odigrala set karijere i zaradila ovacije publike na Hajsens areni.

Od samog početka pa do završnice seta Tatišvili je bila u prednosti, napravila je dva brejka protiv prve teniserke sveta, a u desetom gemu imala je meč loptu na servis Voznijacki.

Karo je uspela da dobije taj gem posle još tri izjednačenja, namučila se malo i kada je drugi put servirala za ostanak, a u taj-brejku je brzo stekla prednost i došla do očekivane pobede.

Međutim, njena forma, posebno u drugom setu ne obećava mnogo pred nastavak takmičenja. Drugi set tog meča daleko je najduži u dosadašnjem toku turnira (81 minut), najduži je bio i pre nego što je započeo taj-brejk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve