Nova vest
Tenis

Nedelja, 11.09.2011.

08:21

US Open: Serena i Samanta za titulu

Amerikanka Serena Vilijams i Samanta Stosur iz Australije sastaće se u finalu poslednjeg Gren slema sezone, US Opena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vilijamsova je do prilike da se bori za titulu došla pobedom nad prvom teniserkom sveta Karolinom Voznijacki sa 6:2, 6:4.

Stosurova je u polufinalu slavila protiv Nemice Anđelike Kerber sa 6:3, 2:6, 6:2.

U okršaju bivše i sadašnje najbolje teniserke na WTA listi, Vilijamsova je u potpunosti dominirala i Dankinji nije dala ni šansu da je ugrozi. Amerikanka je zbog bolesti opasne po život veći deo ove godine odsustvovala sa terena, ali je u Njujorku pokazala da je taj period iza nje i sasvim zasluženo će se boriti za svoju četvrtu titulu na US Openu. Aamerička teniserka je na poslednjem Gren slemu prethodno trijumfovala 1999, 2002. i 2008. godine.

Vilijamsova je potpuno dominirala protiv Voznijacki, o čemu svedoči i da je prvi set završila sa 15 vinera, dok Dankinja nije imala nijedan. Osvajačica 13 Gren slem titula meč je završila sa 34 vinera, u odnosu na samo pet prve teniserke sveta. Trijumf Amerikanke nije nijednog trenutka dolazio u pitanje, iako je pri rezultatu 5:3 u drugom setu servirala za meč, ali je svojim greškama dozvolila Dankinji da joj se primakne. Ipak, već u narednom gemu, brejkom je došla do novog finala u Njujorku.

Iako su mnogi očekivali lak prolaz Samante Stosur u finale, Australijanka se dosta pomučila protiv Anđelike Kerber iz Nemačke. Posle relativno lako osvojenog seta, na isti način Stosurova je dozvolila Kerberovoj da se vrati, ali je u odlučujućem setu sprečila iznenađenje. 27-godišnja australijska teniserka tako je postala prva Australijanka posle Vendi Turnbul i 1977. godine koja će igrati u finalu US Opena.

Finalni meč u konkurenciji teniserki igra se u nedelju od 20.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve