Čilić: Poseban dan za Hrvatsku

Osvajač US opena Marin Čilić kaže da je o najvećoj tituli sanjao celoga života i zahvalio se svim ljudima koji su verovali u njega.

Izvor: SO

Utorak, 09.09.2014.

03:55

Default images

Hrvatski teniser pobedio je Berdiha, Federera i Nišikorija bez izgubljenog seta i superiorno je došao do trofeja u Njujorku.

“Deluje mi potpuno nerealno da mene zovu Gren slem šampionom. Sanjao sam ovo celoga života i odjednom je sve počelo da se menja u proteklih četiri-pet dana. Od petog seta meča sa Simonom zaigrao sam neverovatno. Ova titula mi znači sve, ovo je ogroman uspeh za moj tim i mene, kao i za sve one koji su verovali u mene prethodnih godina“, izjavio je Čilić.

Na pitanje šta je bilo ključno na njegovom putu ka tituli, Marin je odgovorio:

“Igrao sam svoju igru i ona je funkcionisala ekstremno dobro, to je ključ. Poslednjih deset setova koje sam odigrao sve mi je polazilo od ruke – servis, kretanje, raznovrsni udarci, ritern naročito u meču sa Federerom“.
Beta/AP
“Razgovarao sam sa porodicom koja je kod kuće, kao i sa kumom iz Zagreba. On mi je rekao da ne mogu da zamislim kakvo je slavlje, da su svi bili ’zalepljeni’ za TV i da je atmosfera kao da je Svetsko prvenstvo. Veliko hvala svima na podršci i na tome što su verovali u mene. To me je definitivno učinilo jačim i gladnijim pobede. Ovo je poseban dan za mene, ali naročito poseban dan za Hrvatsku“.

Goran Ivanišević jedan od najzaslužnijih za Čilićev uspeh, pošto je kao njegov trener izvukao iz Marinove igre maksimum.

“Goran jeste veoma emotivan na terenu, ima veliku želju za pobedom i teško mu je da kontroliše emocije. Ali kada treniramo, kada je sa mnom, on je zaista miran. Ili je samo nervozan kada me gleda. Osim ogromnog znanja, u naš tim Goran je doneo i opuštenu atmosferu, mislim da je upravo to što mi je s njim zabavno bio ključni začin koji je povezao sve. Goran je sjajan čovek sa velikim srcem“, zaključio je Čilić.

Japanski teniser Kei Nišikori razočaran je nastupom u svom prvom Gren slem finalu, ali je zadovoljan kako je igrao u prethodne dve nedelje u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: