Ko dobija neočekivano finale?

Mnogi su Novaka Đokovića i Rodžera Federera videli u finalu US Opena, ali, za titulu će se boriti Japanac Kei Nišikori i Marin Čilić iz Hrvatske.

Izvor: JT

Ponedeljak, 08.09.2014.

12:55

Default images

Borba za titulu na poslednjem Gren slemu sezone na programu je od 23 časa po našem vremenu, a obojica će igrati za svoju prvu titulu na najvećim turnirima.

I, ne samo to, obojica igraju svoje prvo finale na najvećim turnirima na svetu, što znači da prvi put u finalu od Australijan Opena 2005. godine neće biti nekog od najbolje trojice na svetu – Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Nišikori je prvi Azijat koji je stigao do finala nekog Gren slema, dok Čilić igra prvo finale manje od mesec dana pošto se vratio na teren posle četvoromesečne suspenzije zbog kršenja antidoping pravila.
Beta/AP Photo/Mike Groll
Predstojeći duel biće osmi međusobni za Nišikorija i Čilića, a japanski teniser trenutno vodi sa 5-2 u pobedama. Obojica će svakako tražiti svoje šanse za ulazak u istoriju puni samopouzdanja posle trijumfa nad Đokovićem, odnosno Federerom u polufinalu.

Nadam se da će dosta ljudi u Japanu gledati meč. Iznenađen što sam stigao do finala, ali sam presrećan jer sam ispisao nove stranice istorije, postao sam prvi azijski teniser koji će se boriti za titulu na Gren slemu. Nadam se da ću učiniti još neke istorijske stvari“, rekao je Nišikori.

Čilić je za pobedu u polufinalu nad Federerom rekao da mu je to bio najbolji meč života. Njegov trener Goran Ivanišević taj trijumf je opisao kao savršenstvo.
Beta/AP Photo/Charles Krupa
Za hrvatskog tenisera uspesi na US Openu su potvrda da je napravio pravi potez što je nastavio sa tenisom, pošto je pre samo godinu dana sumnjao. Tada je bio kažnjen devetomesečnom suspenzijom zbog pozitivnog nalaza, ali mu je posle žalbe kazna smanjena pošto je zabranjenu supstancu uzeo bez znanja, kroz neki suplement.

Za momke koji su na vrhu, plasman u finale je nešto normalno. Ali, za neke koji su to uspeli prvi put, to je najveće dostignuće karijere. Kada igram velike mečeve, osećam da imam šansu ako odigram dobro. To je drugačije razmišljanje, nego ranije, jer sam tada osećao da moram da učinim više nego što mogu i tada se moja igra rasturi“, naglasio je Čilić.

Čilić je istakao da se raduje velikoj borbi sa japanskim teniserom.

Biće to poseban dan za obojicu, imamo priliku da osvojimo Gren slem i budemo deo istorije. Biće dosta emocija na terenu. Imamo drugačije stilove, tako da će to biti dobar taktički okršaj“, rekao je Čilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: