Serena: Ovo je za mene sreća

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams rekla je da je dugo čekala da osvoji novu Gren slem titulu, ali i da nije verovala da će to učiniti ove godine.

Izvor: JT

Ponedeljak, 08.09.2014.

10:23

Default images

Vilijamsova je osvojila svoj šesti US Open pobedom nad Dankinjom Karolinom Voznijacki sa 6:3, 6:3, i to joj je bio prvi Gren slem posle godinu dana, pošto je prethodno isto slavila u Njujorku.

Toliko sam ovo čekala, od prošle godine. Nisam mislila da ću uspeti, ali sam se osećala sjajno na terenu. Zaista nisam mislila da ću osvojiti neki Gren slem ove godine. Ali, pobeda na US Openu je za mene san. Svaki put kada pobedim ovde, to je poseban trenutak za mene. Jednostavno, ja samo želim da igram tenis i osvajam titule. Razlog zašto igram je upravo ovaj trenutak, kada stojim i držim trofej. To je za mene sreća“, rekla je Serena.

Starija od sestara Vilijams se tim trijumfom izjednačila po broju titula sa Martinom Navratilovom i Kris Evert, koje takođe imaju 18 trofeja sa Gren slem turnira. Ispred su Margaret Kort sa 24, Štefi Graf sa 22 i Helen Vils Mudi, koja ima 19 Gren slem trofeja.

Nikad nisam mogla da zamislim da će se moje ime pominjati uz Kris Evert ili Martinu Navratilovu, jer sam bila samo klinka koja je imala san i reket. Ovo je neverovatan trenutak za mene. Svi mečevi koje sam igrala ovog leta su mi pomogli po pitanju samopouzdanja. To mi je bilo potrebno, i mirnoća. Toliko sam vredno radila i sav taj rad se isplatio sada“, naglasila je Amerikanka.

Uprkos porazu, Voznijacki je istakla da je srećna što je stigla do finala.

Serena je odigrala bolje od mene. Ona je za mene inspiracija i na terenu i van njega. Neverovatna je prijateljica i dužna mi je piće“, rekla je Dankinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: