ATP: Novak pobegao Nadalu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković povećao je svoju prednost na čelu ATP liste u odnosu na Španca Rafaela Nadala.

Izvor: JT

Ponedeljak, 08.09.2014.

09:54

Default images

Đoković na prvoj poziciji ima 12.290 bodova, 3.620 više od Nadala, kojem se Švajcarac Rodžer Federer dosta približio i posle US Opena ima 8.030 bodova.

Nova ATP lista je objavljena pre finala poslednjeg Gren slema sezone, između Keija Nišikorija i Marina Čilića, pa do sledeće mogu da se dese određene promene.

Iza najbolje trojice sledi Stanislas Vavrinka, ispred Davida Ferera, koji je poslednji od tenisera među prvom desetoricom koji je zadržao poziciju koju je imao pred US Open. Tomaš Berdih je pretekao Miloša Raonića, koji je izgubio jedno mesto, dok se Nišikori probio do osme pozicije, posle napretka za tri mesta.

Tako su po jedno mesto izgubili Grigor Dimitrov i Endi Mari, koji kompletiraju najbolju desetoricu. Drugi finalista US Opena Čilić trenutno je na 12. mestu, pošto je imao skok za četiri pozicije.

Od srpskih tenisera među prvih 100 nalazi se još Dušan Lajović, koji je zadržao 61. mesto. Filip Krajinović se dosta približio ulasku u odabrano društvo, pošto je 107, posle napretka za jednu poziciju, dok je Ilija Bozoljac imao skok za osam pozicija do 171. mesta. Najveći skok ostvario je Viktor Troicki, koji je napredovao za 170. pozicija, do 238 mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: