Lajović: Mnogo pozitivnih pouka

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da mu mnogo znači što je ravnopravno igrao sa Aleksandrom Dolgopolovim na Mastersu u Majamiju.

Izvor: JT

Ponedeljak, 24.03.2014.

21:56

Default images

Ukrajinac je posle velike borbe slavio protiv Lajovića sa 3:6, 6:0, 7:6, i tako se plasirao u osminu finala drugog Mastersa sezone.

Mnogo toga pozitivnog može da se izvuče iz ovog meča, jer sam igrao ravnopravno sa igračem iz prvih 20, servirao sam za meč, imao sam mini brejk. Mnogo pozitivnih stvari. Nadam se samo da mogu da zadržim ovaj nivo u predstojećim turnirima”, rekao je Lajović.

Meč je pri rezultatu 5:5 u trećem setu bio prekinut zbog kiše, a srpski teniser je u taj-brejku oštećen jer je sudija dosudio aut iako je lopta bila u terenu.

Teško mi je sada da pravilno analiziram, tek se završio meč i još sam pod utiscima. Ne znam šta bi bilo da sudije nije zvao aut, jer sam prilično lako dobio loptu. Možda bih dobio i meč loptu? Ali, desilo se što se desilo. Tako je to u sportu, znam da sudija nije hteo da pogreši. To me malo poremetilo i još sam razmišljao o tome kad sam posle servirao, tako da je i to doprinelo malo na kraju”, rekao je Lajović.

Srpski teniser je trenutno 89. na ATP listi, a do glavnog žreba u Majamiju je stigao kao ‘laki luzer’, a potom pobedio Jen Hsun-Lua. Dolgopolov je 23, a drugi set je dobio sa 6:0, na šta se Lajović posebno osvrnuo.

Igrao je neverovatno tada, pogađao poene koji nisu bili laki. Stvarno nisam bio u situaciji da osvojim gem. Posle tog drugog seta sam rekao sebi da je on podigao igru i da mogu i ja i da treba da se borim kako znam i umem. Uspeo sam u trećem setu. Malo je falilo da to bude dovoljno, ali sada nije”, rekao je Lajović.

23-godišnjeg tenisera je bodrio i najbolji teniser Srbije i drugi igrač sveta Novak Đoković, a Lajović je rekao da mu to mnogo znači.

Više puta sam govorio koliko je neverovatno to što Novak radi za nas, stalno nas bodri i pomaže kad god može. Sada je došao na pune tribine i verovatno su mnogi hteli da se slikaju sa njim i da traže autogram, a njega u utorak čeka meč. Sve to mnogo znači nama mlađim igračima”, rekao je Lajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: