Đoković i Nadal ulaze u istoriju

Rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala postaće u ponedeljak i zvanično najveće u istoriji Open ere.

Izvor: AG

Nedelja, 08.09.2013.

10:22

Default images

Biće to 37. međusobni duel dva velika šampiona, jedan više nego što su odigrali Ivan Lendl i Džon Mekinro.

Da je ovo možda i najveće rivalstvo u istoriji tenisa govore i činjenice – biće ovo 11. duel Nadala i Đokovića na Gren slem turnirima i čak šesti u Gren slem finalima (3-2 za Đokovića).

Samo su Federer i Nadal više puta igrali u finalima Gren slemova (8), ali čak ni njih dvojica nisu odigrali toliko mečeva na Gren slemovima (10).

Novak Đoković izborio je peto finale na US openu pobedom nad Stanislasom Vavrinkom, dok je Nadal u polufinalu bio bolji od Rišara Gaskea.

Nakon meča, Novak nije bio previše zadovoljan svojom igrom. Nadal je istakao da su dueli protiv prvog tenisera sveta uvek posebni.

Loša stvar po Novaka je što Nadal vodi sa 7-3 u mečevima odigranim na Gren slemovima. Dobra je što su sve tri Đokovićeve pobede stigle u finalima (ukupno 8-8 u finalima).

Neka tako bude i u ponedeljak u Njujorku...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: