Stahovski izbacio Federera!

Niz Rodžera Federera od 36 uzastopnih četvrtfinala na Gren slemovima je prekinut!

Izvor: A. Gutoviæ

Sreda, 26.06.2013.

21:13

Default images

Branilac titule poražen je u 2. kolu Vimbldona od 116. na svetu Sergeja Stahovskog sa 3:1, po setovima 6:7, 7:6, 7:5, 7:6.

Ukrajinac je izgubio prvi set, ali je odigrao fantastičan meč u nastavku i zasluženo je stigao do pobede. Federer će nakon ovog poraza sigurno pasti na petu poziciju nakon Vimbldona pošto je izgubio 1.955 ATP bodova.

Koliko je Ukrajinac dobro igrao pokazuje i pogled na statistiku. Imao je neverovatna 72 vinera i svega 17 neiznuđenih grešaka i nadigrao je takođe odličnog Federera koji je pored 57 direktno osvojenih poena imao 13 neiznuđenih grešaka.

Delovalo je da će sedmostruki šampion Vimbldona uspeti da u tri seta reši ovaj meč kada je dobio neizvestan prvi set u taj-brejku sa 7:5.

Stahovski međutim nije želeo da odustane. Igrao je hrabro, forsirao je tokom celog meča servis-volej igru i to mu se isplatilo. Početni udarac ga je fantastično služio, pa je uspeo i u drugom setu da dođe do 13. gema.
Za razliku od prvog, kada je prvi mini-brejk napravio Federer, u drugom je Ukrajinac stigao do prve ozbiljnije prednosti što mu je na kraju bilo dovoljno da izjednači. Zanimljivo je da su prva dva seta završena identičnim rezuzltatom u taj-brejku (7:5), a i trajali su u isto u minut – 44 minuta.

U trećem setu Ukrajinac se dodatno opustio i u najboljem mogućem trenutku je stigao do brejka. Poveo je sa 6:5, a onda je uspeo da odservira za 2-1 i svi na centralnom terenu već su se setili Darsisa i Nadala.

Federer je u četvrtom setu uspeo da sustigne prednost brejka koju je Ukrajinac stekao u ranoj fazi, izborio se za 13. gem, ali to je bilo sve od njega. Stahovski je igrao kao u transu, bio je fantastičan na mreži i na kraju je stigao do najvećeg trijumfa u karijeri.

Njegov naredni rival biće Austrijanac Jirgen Melcer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

347 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: