Novi poraz Jelene od Kim

Jelena Janković doživela je i osmi poraz od Kim Klajsters. Ovog puta Belgijanka je bila bolja u prvom kolu Vimbldona sa 6:2 i 6:4.

Izvor: ÈŽ

Ponedeljak, 25.06.2012.

18:48

Default images

Meč je trajao 80 minuta. Belgijanka je Jeleni oduzela četiri puta servis iz osam pokušaja, dok je Jelena to uradila dva puta, iz isto toliko pokušaja.

Viđena je velika borba, puno dubokih lopti na liniju, ali je Belgijanka za nijansu bila preciznija, napravila manje neiznuđenih grešaka 12-18 i imala više direktnih poena 20:13. Klajsters će u narednom kolu igrati sa Čehinjom Hlavackovom.

Kim Klajsters je trenutno 47. teniserka sveta, dok je Jelena na 21. mestu liste, a na Vimbldonu je 18. nosilac. Njih dve sastajale su se do sada devet puta, samo jednom je slavila naša teniserka. Poslednji put su igrale u Majamiju, bolja je bila Belgijanka.

Ovde možete pročitati tekstualni prenos meča

Prvi gem dobila je Klajsters, Jankovićeva je uspela da osvoji dva poena. U drugom je Jankovićeva imala 40:0, ali je Belgijanka spasila sve tri gem lopte. Zatim je Jelena odservirala dve servis greške i dala protivnici priliku da joj oduzme servis. Srpkinja je spasila prvu brejk šansu, pa zatim i drugu, ali je Belgijanka imala i treću. Jelena je loše servirala i dozvolila Klajsters da posle deset minuta povede sa 2:0.

U narednom gemu Jelena je uspela da dva puta dođe do izjednačenja, ali nije mogla više pa je posle tri gema gubila sa 3:0. Tek u četvrtom gemu srpska teniserka uspela je da se "upiše" na semafor. Ni u petom gemu Klajsetrs nije imala problema, pa je brzo povela sa 4:1.

Jelena je u šestom gemu uspela da ostane u meču, 4:2. I pored toga što je uzela dva poena i delovala nešto bolje u sedmom gemu, Jelena nije uspela da vrati "brejk", pa je morala na svoj servis da proba da ostane u setu. I naravno odmah rpoblemi. Jelena se suočila sa dve "brejk" loptem jednu spasila, ali drugu nije, pa je Belgijanka dobila lako prvi set sa 6:2.

Drugi set su obe počele osvajanjem svojih servisa, a Jelena je uspela da ne izgubi ni poen. Naša teniserka je oštrije krenula, pogađala duboke lopte, ali se i Klajsters odlično branila. Međutim, Jelena stiže do prve "brejk" šanse i odmah je koristi za vođstvo od 2:1. Kim se odmah vraća na 2:2, da bi u petom setu Jelena došla do 30:0. To je kratko trajalo, pa je Klajsters ponovo povela.

U šestom gemu Klajsters je imala priliku da Jeleni oduzme servis, ali se naša teniserka izvukla dobrim servisom. Međutim, nije izdržala pritisak Belgijanke, koja je povela sa 4:2. U narednom je Jelena imala šest izjednačenja na servis protivnice, a onda došla i do "brejk" prilike. Šestom duplom servis greškom Klajsters poklanja Jeleni gem za 4:3. Odličnom igrom i sa dva dobra servisa Jelena je u osmom gemu došla do 40:30, a onda i izjednačila na 4:4.

Belgijanka prekida mini seriju srpske teniserke, koja je servirala za ostanak u meču. Novim "brejkom" Belgijanka, dolazio do nove, osme

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: