Bojana u drugom kolu Vimbldona

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugu rundu Vimbldona, pošto joj je Grkinja Eleni Danilidu predala meč početkom trećeg seta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2012.

14:36

Default images

U trenutku prekida Jovanovska je vodila sa 5:7, 6:3, 2:0, a njena naredna rivalka biće 22-godišnja Sabine Lisicki.

Nemica je trenutno 15. teniserka na svetu, a najbolji rezultat u karijeri ostvarila je na prošlogodišnjem Vimbldonu, kada je stigla do polufinala. U prvom kolu lako je dobila Petru Martić sa 6:2, 6:4, a sa Jovanovskom se do sada nije sastajala.

Od početka duela Jovanovski i Danilidu viđena je velika borba, obe teniserke su i male nekoliko brejk prilika, ali nisu uspevale da ih iskoriste, bar u prvih nekoliko gemova. Bojana je imala odličnu priliku da oduzme Grkinji servis uz šestom gemu, ali je Danilidu uzvratila za 3:3.

Set je odlučen u finišu – Grkinja je iskoristila ukupno treću brejk loptu u 11. gemu i povela je sa 6:5. Jovanovska se nije predala, u sledećem gemu imala je brejk loptu, ali je Danilidu uzela tri poena u nizu povela sa 1-0 u setovima.
Bojana je još dva puta imala prednost brejka, Danilidu se prvi put vratila u set, ali je naša igračica konačno osvojila gem na svoj servis i izjednačila je na 1-1 u setovima (6:3).

I treći set počeo je odlično za našu teniserku, napravila je brejk u prvom gemu, zatim je sačuvala svoj servis, a Danilidu nije mogla da nastavi meč.

Do trenutka prekida Bojana je imala 35 vinera i 30 neiznuđenih grešaka, dok je Danilidu upisala 16 direktnih poena i 23 greške. Ukupno, Jovanovska je osvojila šest poena više od rivalke (84:78).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: