Novak lako i brzo do druge runde

Prvi reket sveta Novak Đoković odbranu titule na Vimbldonu započeo je sigurnom pobedom nad nekadašnjim svetskim brojem jedan Huanom Karlosom Fererom.

Izvor: JT

Ponedeljak, 25.06.2012.

14:00

Default images

Đoković je do trijumfa nad španskim teniserom došao sa 6:3, 6:3, 6:1, posle nešto više od jednog i po sata igre.

U narednom kolu, Đoković će igrati protiv boljeg iz susreta Amerikanca Rajana Herisona i Jen-Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha.

Đoković je odlično ušao u meč i bez izgubljenog poena osvojio prvi gem, da bi mu Ferer uzvratio, pošto je srpski teniser poslao nekoliko lopti u aut. U trećem gemu Đoković je svojim greškama svom protivniku dozvolio da dođe do nekoliko prilika za brejk, a iako se prvi reket sveta nekoliko puta odbranio, na kraju je ipak morao da popusti, pa je Španac poveo sa 2:1.

Prvi reket sveta je odmah agresivno uzvratio za izjednačenje, da bi sigurnim servisom došao do novog vođstva. Ferero je uspeo da izjednači na 3:3, da bi potom Đoković vezao dva gema odličnom igrom, kako na svom, tako i na Fererovom servisu za 5:3. Đoković je u narednom gemu servirao za set u čemu je i uspeo posle 33 minuta igre.

Đoković je u drugom setu zaigrao značajno agresivnije pa je već u trećem gemu došao do brejka za 2:1. Novak je tu prednost održavao u gemovima koji su sledili, da bi Španac imao šansu da mu oduzme servis. Ipak, srpski teniser se odlično odbranio i poveo sa 5:3. U narednom gemu Novak je došao do dve set lopte, ali je Ferero obe odbranio i posle tri izjednačenja prvi reket sveta je poveo sa 2:0 u setovima.

Novak je bio veoma siguran na startu trećeg seta i u drugom gemu je došao do brejka zahvaljujući greškama Ferera za 2:0. U trećem gemu prvi reket sveta je imao malih problema da zadrži svoj servis, ali je ipak došao do 3:0, da bi potom samo nastavio niz, koji je Ferero prekinuo tek u šestom gemu za 5:1. Đoković je u narednom gemu odservirao za meč, ali tek pošto mu je Španac malo otežao posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: