Preokret Voznijacki, RF rutinski

Prva teniserka sveta Karolina Voznijacki i treći nosilac Rodžer Federer plasirali su se u četvrtfinale US opena u mečevima odigranim u večernjem programu.

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2011.

08:49

Default images

Švajcarac je deklasirao Huana Monaka sa 6:1, 6:2, 6:0 i u narednom kolu igraće sa Congom, dok je Karolina jedva izbacila Svetlanu Kuznjecovu sa 6:7 (6-8), 7:5, 6:1.

Njena sledeća rivalka biće deseta nositeljka Andrea Petković, koja je sa 2-0 u setovima pobedila Karlu Suares Navaro.

Prvi set u duelu Kuznjecove i Voznijacki odlučen je u taj brejku – Ruskinja je povela sa 5-2, prva nositeljka uspela je da se vrati na 6-6, ali je potom izgubils dva poena u nizu neiznuđenim grešakama.

Činilo se da je šampionka iz 2004. na dobrom putu da napravi iznenađenje, ali je mlada Dankinja ovoga puta ostala psihički stabilna – u drugom setu je dočekala greške Kuznjecove, preokrenula rezultat posle 1:4 u gemovima i uspela da izjednači.

„Znala sam da tada moram nešto da učinim drugačije, morala sam malo da uđem u teren jer je ’momentum’ bio na njenoj strani i igrala je agresivno. Ja sam stajala previše iza osnovne linije i trebalo je nešto da promenim jer je njoj nedostajalo još osam poena do pobede. Ali pokušala sam da ostanem pozitivna jer sam borac, negativni stav sigurno bi me odveo u poraz“, izjavila je Karolina.

Sada je prednost bila na njenoj strani, a Voznijacki je to umela da iskoristi i da ubedljivo savlada umornu protivnicu u odlučujućem setu. Njena sledeća rivalka biće Andrea Petković, sa kojom ima skor 1-1.

„Ona je u dobroj formi, prava je takmičarka, ima dobar servis i udara snažno i forhendom i bekhendom. Neće biti lak meč, četvrtfinale to nikada nije, ali radujem se novom meču“.
U drugom meču većernjeg programa nije bilo ni najmanje uzbuđenja – meč je počeo nešto kasnije, pa je Federer žurio da ga što pre završi i to mu je pošlo za rukom za sat i 20 minuta.

„Ludo je kako se nama teniserima raspored menja stalno, a teško je biti na najvišem nivou svakoga dana. Sada smo se zagrevali po nekoliko puta, čekali, telo vam iskače iz kože jer želite da izađete na teren, a onda vas ponovo vrate. To je teško, ali odigrao sam fantastično i publika mi je u tom pogledu mnogo pomogla“, rekao je Švajcarac.

Njegov naredni suparnik biće Žo-Vilfrid Conga, čovek od kojeg je izgubio poslednja dva meča – u četvrtfinalu Vimbldona i nedavno u Montrealu.

„On je težak protivnik i sa njim sam imao neke zaista dobre mečeve. Uvek ima mnogo oscilacija, baš kao danas protiv Fiša. On je u dobroj seriji, ali radujem se tom meču i nadam se da ću ga ovoga puta zaustaviti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: